Vereséggel mutatkozott be a Kaposvári Rákóczi NB I-es futballcsapata az új évadban. A zöld-fehérek az újonc MTK otthonában léptek pályára, és két góllal maradtak alul.

A kaposvári együttesre nem várt könnyű feladat a bajnokság első fordulójában, ugyanis az újonc, de semmiképpen sem rutintalan MTK otthonában kellett pályára lépnie. A fiúk fogadkoztak a kezdés előtt, hogy pontos lesz a rajtjuk, de hamar kiderült, hogy a fővárosiak is komolyan gondolják az eredményes kezdést. 
A találkozó első említésre méltó eseményeként Tischler indította volna középen a kiugró Könyvest, de a jól kilépő Bank felszabadított. A 8. percben Csiki lapos lövését védte Hajdúch, egy perc múlva pedig Kanta próbálkozását hatástalanította a somogyi kapus. 
A 11. percben megszerezte a vezetést az aktívabb MTK. A jól mozgó és ügyesen cselező Csiki tette balról középre a labdát, Tischler pedig senkitől sem zavartatva passzolt 6 méterről, középről a kapu bal oldalába. Hajdúch hozzáért a labdához, de nem tudta megakadályozni, a hazai gólt. 1-0.
A 21. percben Okuka vesztette el a labdát, de Tischler hat méterről, kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt. Három perccel később Oláh szerzett labdát, de 16 méteres lövését blokkolták a hazaiak. Még egy Rákóczi-lehetőséget láthattunk ezután#!# a 29. percben, Oláh passza után, Waltner nagyszerű csel után lőtt jobbról, 5 méterről az oldalhálóba. A félidő zárásaként Wolfe 15 méteres lövését blokkolták a vendégek. 
A térfélcsere után nem sokat változott az iram és a játék képe. A kaposváriak közül Oláh és Balázs B. próbált gólhelyzetet összehozni, de a hazai védők nagyon figyeltek mindkét játékosra. Az MTK egy Könyves-lövéssel veszélyeztetett, a túloldalon pedig Oláh próbálta meglepni a hazaiak kapusát, de az emelés után a kapu mellett hagyta el a játékteret a labda. A 62. percben a pályára lépett a horvát Bojan Vrucina, így már három támadó próbálta bevenni a fővárosiak kapuját.
A 65. percben Tischler 25 méteres lövését védte Hajdúch, két perccel később pedig növelte előnyét az MTK. Nikházi szöglete után nem tudtak felszabadítani a kaposváriak, Wolfe pedig 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába továbbított. 2-0. 
A 74. percben Bank tett le egy labdát mellel Balázsnak, aki 16-ról pattogós lövést küldött a jobb sarok mellé. A 77. percben végképp eldőlt a mérkőzés sorsa#!# Balajti adott pontos labdát Könyvesnek, aki jobbról, 9 méterről a hosszú sarokba lőtt. 3-0.
A hazaiak a megnyugtató előny birtokában sem álltak le, és a végén is többször eljutottak a somogyi kapuig. A 84. percben Könyves már a kapust is kicselezte, de a  beadás után Zámbó kifejelte a labdát. 
A kaposváriak a 90. percben megszerezték a becsületgólt. Vrucina cselezte be magát jobbról a tizenhatoson belülre, majd továbblőtte a labdát, Waltner pedig két lépésről a hálóba továbbított. 3-1.

MTK – Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (1-0)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. V.#!# Veizer
MTK#!# Hegedűs L. – Wolfe, Kálnoki Kis, Hidvégi, Vukmir – Könyves, Zsidai, Kanta J. (Nikházi, 60.), Vadnai, Tischler (Balajti, 69.) – Csiki (Rácz, 80.). Szakmai igazgató#!# Garami József
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovic – Horváth T. (Kovács O., 82.), Hegedűs (Vrucina, 64.), Safaric (Pedro, 57.), Balázs B. – Oláh, Waltner. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Tischler (11.), Wolfe (67.), Könyves (77.), illetve Waltner (90.)
Sárga lap#!# Zámbó (79.), Pedro (91.)


(Fotó#!# www.nso.hu)