Az első helyen állhat a forduló végére a Kaposvári Rákóczi. Szombaton a fiúk a Pápát fogadják a labdarúgó NB I-ben, és szeretnék folytatni a jó idénykezdetet, valamint visszavágni a Lombardnak a tavaszi vereségért. Ha győz a Kaposvár, és vasárnap döntetlennel végződik a Debrecen-Videoton rangadó, csupán hátrafelé nézhet a Sisa-csapat. Nehezíti a helyzetet, hogy Kulcsár is kidőlt, ennek ellenére a tréner szerint összejöhet a győzelem.

A Pápa évekig mumusa volt a zöld-fehéreknek, aztán amikor 2004-ben feljutott a csapat, gondoltuk, megszabadulunk tőlük. Azonban telephely-változtatással és Bíró Péter üzleti manőverével a másodosztályt a 10. helyen záró Pápa is az élvonalba került, és ott is borsot törtek a Rákóczi orra alá. Azóta sikerült már legyőzni Szűcs Lajosékat, de most is nehéz mérkőzés várható.

„Tudvalévő, hogy a Pápa tavaly is előtte végzett a Kaposvárnak, sok szempontból jó csapat, de le lehet győzni a Real Madridot is, csak mondjuk százból egyszer, a Pápa jó focit játszik, stílusosan játszotta tavaly is végig a bajnokságot” – mondta ellenfelünkről Sisa Tibor.

A vendégeknek jót tett a szomszédvár Haladás elleni győzelem, bár tudják, ezúttal sem lesz könnyű dolguk, és egy-egy párharc mindent eldönthet.

„Láttam a Kaposvárt, nagyon agresszívan futballozik, jók az idén, nem becsüljük le őket, mint ahogy egyetlen ellenfelünket sem, nehéz meccsre számítok. Figyelemmel követtem az elmúlt mérkőzéseket, Oláh jó formában van szerintem, képes eldönteni mérkőzéseket, ugyanúgy, mint nálunk Bárányos Zsolt, bízom benne, hogy Bárányos fog jobban kijönni ebből a párharcból” – mondta a pápaiak játékosa, Venczel Balázs, aki korábban Kaposváron is futballozott.

Sisa Tibor a Siófok elleni teljesítményt keményen bírálta, de egyelőre nem büntet, mert bízik a fiúkban. Egy biztos#!# a Pápa ellen sokkal több futás és határozottság kell.
„Én úgy gondolom, hogy ha visszatalálunk arra az útra, amit én kijelöltem, akkor eredményesek lehetünk. Ezt nekem megígérték a játékosok, a sok futásos, erőszakos futballunkat kell alkalmazni, ha így lesz, kellemetlen meglepetést okozhatunk a Pápának, magunknak pedig kellemeset” – tette hozzá a Tréner.

Az eddigi sérültek mellé Kulcsár Kornél is feliratkozott, aki kedden kapott rúgást a lábára. A szombaton 19 órakor kezdődő mérkőzésről élő közvetítésben számol be Somogy videós hírportálja, a kapos.hu, valamint a sonline.hu oldal is.