Megtartotta első edzését a Rákóczi NB III-as futballcsapatának Waltner Róbert és segítője, Konrád László. A korábbi válogatott támadó, aki jelenleg a Bene Ferenc Akadémia U19-es együttesét is irányítja, két bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésre vállalta a feladatot, és abban bízik, hogy a játékosok kiadják magukból a maximumot.

– A megkeresés után elsőre azt mondtam, hogy nem, aztán gondolkodási időt kértem, végül pedig elvállaltam, hogy a 2016-ban még ránk váró két bajnoki találkozón és a Sopron elleni Magyar Kupa-mérkőzésen irányítsam a felnőtt csapatot – mondta honlapunknak a 39 esztendős Waltner Róbert. – Tudom, hogy ez egy óriási felelősséggel járó feladat, de igyekszem a kollégáimmal és a játékosokkal együtt a lehető legtöbbet kihozni ebből a két hétből. Jól tudom, milyen meccsek következnek, de a vezetők bennem látták azt az embert, aki most segíteni tud a csapaton. Ha vége a szezonnak, visszatérek az U19-es csapathoz, mert remekül érzem magam az akadémián. 
– Milyen volt az első edzés a felnőtt csapattal? 
– Több mint húsz évet lehúztam játékosként a pályán és az öltözőben, így jól tudom, hogy minden edzőváltás valamilyen szinten megvisel egy csapatot. Próbáltam oldani a hangulatot, és próbálok segíteni mindenkinek abban, hogy sikeresek legyenek. 
– Az NB III Nyugati csoportjában jelenleg a harmadik a csapat, és a Gyirmót II., majd a Győri ETO lesz az ellenfél idegenben. Mire számítasz ezeken a mérkőzéseken? 
– Azt várom, hogy mindenki a tudása legjavát hozza, vagyis 100 százalékosan tegye oda magát mindkét bajnoki meccsen és természetesen a Magyar Kupa-találkozón is. Ha mindenki úgy jön majd le a pályáról, hogy azt mondja#!# nem tudtam volna egy méterrel sem többet futni, elégedett leszek. Ha ilyen lesz a mentalitás, az meghozza majd az eredményt is. 

– Tudatosan készültél az edzői pályára, és fiatal szakemberként máris a klub első csapatát irányíthatod.
– Megtisztelő ez a feladat, de szeretném elmondani, hogy jelen pillanatban is úgy gondolom, hogy nem szeretnék felnőtt csapattal dolgozni. Továbbra is az a célom, hogy az utánpótlásban edzősködhessek és érjek el szép eredményeket. Most így gondolom, de ki tudja, mit hoz a jövő. Tizennégy évesen kerültem a kaposvári utánpótlásba Kaposfőről, végigjártam a különböző korosztályokat, eljutottam az első csapatig, majd az NB i-ig, aztán a válogatottságig és külföldre is. Jó érzés itthon, a Bene Akadémián dolgozni, és szeretnék minél többet átadni a tapasztalataimból a fiataloknak.


Waltner Róbert nehéz feladat előtt (Fotó#!# Lang Róbert)