A Diósgyőri VTK látogat az OTP Bank Liga 29. játéknapján a cukorgyári gödörbe. A vasárnap 19 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

– A Diósgyőr korán edzőt váltott és Feczkó Tamással nagyon jól szerepel – mondta soron következő ellenfélről Waltner Róbert, csapatunk edzője. – A tabella elején állnak, akár még a dobogóra is odaérhetnek. Jó csapatot alkotnak, összeállt a rendszer, amit az edző elképzelt. Ennek ellenére bízok abban, hogy hazai pályán eredményesek tudunk lenni. Az utolsó két meccsünk jól sikerült, mindent beleadtunk, ennél többet már nem tudtak volna futni a játékosok. A Puskás ellen sajnos egy megpattanó lövéssel elveszítettük a mérkőzést, pedig rászolgáltunk az ikszre. Nem tudtam úgy rotálni, mint az ellenfél, ahol hat játékost is cseréltek az azelőtti mérkőzéshez képest, ezáltal sokkal frissebbek voltak. Nekünk abból kell főznünk, amink van. Következik egy újabb mérkőzés, amin lehet javítani. Bízom benne, hogy ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat és hosszú idő után újra nyerünk.

A bajnokság újraindulása óta egy igen megterhelő sorozatban vannak a játékosok, akikre még öt forduló vár a hónap végéig.

– Nagyon fáradtak a játékosok – folytatta Waltner Róbert. – Nem értettem, hogy Sergii Rebrov miért panaszkodik a rotálás és a fáradság miatt, hiszen a Ferencváros kerete nagyon bő. Nálunk 17-19 éves játékosok ültek a padon a legutóbbi mérkőzésen, akiknek fokozatosan kell játéklehetőséget adni. Nekünk nincs olyan bő keretünk, de lehet látni, hogy a Fradinál is panaszkodnak. Ha nekik megterhelő, akkor nekünk duplán az, hiszen kevesen vagyunk, de ebből a helyzetből is a maximumot akarjuk kihozni. Tisztában vagyunk vele, hogy szűkös a keretünk, de ezzel kell megoldanunk ezt a nehéz és megterhelő feladatot. Remélem, hogy a bajnokságnak úgy lesz vége, hogy tükörbe tudunk majd nézni.