Rendhagyó ünnepség helyszíne volt hétfőn délután a Cseri úti sportcentrum#!# itt írta alá Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, Szita Károly és a Rákóczi FC tulajdonosa, illetve a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Herczeg Erik azt a támogatói szerződést, melynek értelmében a következő évadban 88 millió forint támogatást kap a várostól a nagy múltú helyi egyesület és utánpótlásbázisa.

Egy, a sporthoz köthető támogatást csak akkor adhatunk oda megfontoltan, ha ismerjük az adott klub történelmét. A Rákóczi FC 1923-as megalapítása óta számos emlékezetes, kiváló évet zárt, reméljük, hogy ismét egy sikerkorszak kezdetén állunk, ezért is támogatjuk a csapatot és az akadémiát is – mondta el a támogatási szerződés ünnepélyes aláírásakor Szita Károly polgármester. Herczeg Erik köszöntő beszédében kiemelte#!# az elmúlt évben újra életre kelt a kaposvári futball, a Rákóczi és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia pedig sikeresen egymásra talált. 
A 88 millió forintos támogatást együttesen kapja az NB III-ban szereplő felnőtt csapat, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és ebből az összegből a jövőben több beruházás is – többek között a Rákóczi stadionjának fejlesztése is – megvalósul majd, korábban pedig – a Népstadion bontásakor – már vásárolt 450 széket a város.

Szita Károly a jelenlévő sportolók, szülők és a csapat képviselői előtt felelevenítette a csapat múltjának emlékezetes, fontos pillanatait. Megjegyezte, olyan játékosok is fociztak Kaposváron, mint Bene Ferenc, Kiss László vagy Burcsa Győző, akik nem csupán a város, hanem az ország futball-legendái is. A polgármester megjegyezte#!# reméli, hogy a mostani időszak is egy hasonló sikerkorszak kezdete, amelyben minél több saját nevelésű játékossal sikerül majd visszajutni az első osztályba. 
A támogatói szerződés aláírását követően az akadémia egyik fiatal tehetségével, Herzsenyák Áronnal kötött a megjelentek előtt profi szerződés a Rákóczi vezetősége. A játékos elmondta#!# nagyon örül a lehetőségnek, és bízik benne, hogy hosszabb távon is számítanak majd rá az első csapat keretében.
 

Herczeg Erik és Szita Károly