A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatával kiegészülve lép pályára együttesünk a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a Soroksár SC ellen. A találkozó időpontmódosítás miatt 18 óra helyett 13 órakor kezdődik.

 

Nem vár könnyű mérkőzés csapatunkra, melyet szinte teljesen letarolt a koronavírus. A halasztási kérelmünket azonban nem fogadta el soron következő ellenfelünk sem, így egy igen fiatal csapatot küld majd pályára szakmai stábunk. Pontosabban a Kostorják Zsolt, Balázs Péter duó, hiszen csak kapusedzőnk és erőnléti edzőnk maradt egészséges.

 

– Szerencsére ezúttal mindegyik, még hadra fogható játékosnak negatív lett a koronavírus tesztje, így nem estek ki újabb labdarúgók – mondta Kostorják Zsolt, a Kaposvári Rákóczi FC kapusedzője. – Így már csak a mérkőzésre kell koncentrálnunk. Talán az, hogy kettővel több foglalkozáson tudtunk együtt dolgozni egy kicsivel jobban összekovácsolta a társaságot. A fiatalok égnek a bizonyítási vágytól, illetve azok, a felnőtt kerethez tartozó játékosok is, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Most itt van előttük lehetőség arra, hogy megmutassák, helyük van a csapatban. A Soroksárnak is fiatal csapata van, teletűzdelve Ferencváros nevelésű játékosokkal. Ez egy nagyon jó erőfelmérő lesz a saját utánpótlásunkban szereplők számára, hogy megragadjanak a felnőtt csapat keretében, hiszen végzősök az akadémián és most kell mindent megtenniük annak érdekében, hogy élsportolók legyenek.

 

Együttesünk jelen helyzetben is mindent elkövet majd azért, hogy a cukorgyári gödörben tartsa a három bajnoki pontot. Azonban azzal, hogy csapatunk kiáll a mérkőzésre már győztesnek mondhatja magát.