Nem tudott meglepetést okozni a koronavírus-járvány által sújtott együttesünk a Soroksár SC ellen a Merkantil Bank Liga 18., újabb hétközi fordulójában.

 

A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának játékosaival próbálta felvenni csapatunk a versenyt a Soroksárral. Együttesünk kezdőjében ugyanis öt, a kispadon pedig három akadémista foglalt helyet. Ráadásul az is klubunk nehéz helyzetét mutatta, hogy csupán három cserejátékost tudtunk nevezni a találkozóra, melyen Kostorják Zsolt kapusedző pótolta Várhidi Péter vezetőedzőt.

A mérkőzés sajnos nem jól indult csapatunk számára, hiszen két perc elteltével egy az összeszokatlanság, a megilletődöttség és a rutintalanság rovására írható gólt kaptunk miután sem Fridrich Gergő, sem Tratnyek Dániel nem tudott felszabadítani. A felpörgött labdát így a kapunak háttal álló Lovrencsics Balázs ollózta a kapu bal felső sarkába. A folytatásban a vendégek nagy labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, s egy újabb hiba után, Lovrencsics Balázs büntetőjével növelték előnyüket. A játékrész utolsó perceiben azonban kitört a nyomás alól együttesünk, aminek köszönhetően több ígéretes támadást is vezettünk.

A második félidőben folytatódott a soroksáriak mezőnyfölénye, amely egyre meddőbb volt. A labdabirtoklásban ugyan kiemelkedtek a vendégek, de kétgólos előnyük okán elkényelmesedtek. Csapatunk azonban szívvel-lélekkel küzdött, Nemanja Andric remekül irányította a középpályáról a társakat, de ez csak egy-egy jó támadást ért.

A mérkőzés hajrájára egy kicsit elfáradt csapatunk, s egy újabb peches góllal növelte előnyét a Soroksár, hiszen Bene Marcell beadását a menteni igyekvő Fridrich Gergő fejelte a bal alsó sarokba, míg az utolsó percekben Lovrencsics Balázs fejelt öt méterről Laky Balázs kapujába.

A több újoncot is avató együttesünk azonban így sem vallott szégyent, hiszen végig szívvel-lékkel küzdött, s ez erkölcsileg mindenképp sokat számít a jövőre nézve.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár SC 0–4 (0–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Derdák (Király, Becséri).
Kaposvári Rákóczi FC: Laky (Képíró, 91. p.) – Borbély Á., Tratnyek, Nagy T., Varjas Z., Fridrich – Orsós T. (Rituper, 79. p.), Balogh A., Andric, Sólyom – Dömötör (Ladányi, 83. p.). Megbízott edző: Kostroják Zsolt.
Soroksár SC: Varga Á. – Gárdos (Bene, 65. p.), Takács Zs. (Lipcsei K., 82. p.), Valencsik, Pászka – Huszák (Kópis, 82. p.), Hudák – Tóth D., Csernik (Orosz, 65. p.), Szerető – Lovrencsics B. (József D., 88. p.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gólszerzők: Lovrencsics B. (2., 22. és a 85. p.), Fridrich (78. p. – öngól).
Sárga lap: Andric (23. p.), illetve Huszák (64. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár SC
2020. november 25.