Budapesten lép pályára együttesünk a szintén első osztályú Kisvárda Master Good ellen. A szerdán 17 órakor kezdődő találkozónak a Fővárosi Vízművek Sporttelepe ad majd otthont.

Az OTP Bank Liga NB I. előző kiírásban a kilencedik helyet megszerző Kisvárda Master Good ellen folytatja a felkészülési mérkőzések sorozatát csapatunk. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gárda új vezetőedzővel, Vasile Miriutával kezdte el a felkészülést az új idényre. Az előszezon során eddig négy edzőmérkőzést vívott a Kisvárda, vegyes mérleggel. Az ukrán második ligás FC Minaj, valamint a magyar másodosztályban szereplő Kisvárdát legyőzték, a szlovák másodosztályú FK Slavoj Trebisov ellen döntetlent értek el, míg az magyar első vonalban érdekelt Diósgyőrtől kikaptak a várdaiak. 

Együttesünk rutinos támadója, Rajczi Péter két szezont is eltöltött Kisvárdán, így jól ismeri az ottani körülményeket. 

– A kisvádai labdarúgást Révész Attila rakta össze – nyilatkozta Rajczi Péter. – Precízen, mindennek utána járva próbálja a legjobbat kihozni mindenből, ami példaértékű lehet a magyar labdarúgásban. Egy kárpátaljai akadémiával is van kapcsolatuk, ami remek merítési lehetőség nyújt a kisvárdai utánpótlásnak, hiszen a térségben a Debrecennek és a Nyíregyházának is van akadémiája, ami elszívó erővel hat. Az ottani magyarlakta terület fiataljai a mentálisuknak köszönhetően akár az NB I-be is bemutatkozhatnak majd a jövőben.

– Eddig remek, nemzetközi szinten is jónak számító csapatok ellen léptünk pályára a felkészülés során – tette hozzá Rajczi Péter. – A következő, Kisvárda elleni akár erőfelmérőnek is beillik majd, hiszen érezni fogjuk, hogy fizikálisan mennyire más az első osztály, mint az NB II., de messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le egy edzőmeccsből.