Az idei, igen nehéz év utolsó mérkőzésén a WKW ETO FC Győr együttesét fogadjuk a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában, vasárnap 13 órai kezdettel a Rákóczi-stadionban.

 

A koronavírus-járvány okán igen nehéz évet zár csapatunk vasárnap, a Győr elleni mérkőzéssel, melyet már a tavaszi szezonból hozott át a Magyar Labdarúgó Szövetség.

– Akárcsak az elmúlt hetekben ezúttal is az alapján tudjuk majd összerakni a csapatot, hogy kinek lesz negatív a koronavírus-tesztje – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Ez egy igen érdekes történet, hiszen egy teljesen kiszámíthatatlan helyzetet eredményez. Emellett a játékosok edzettségi állapota is szinte a nullával egyenlő, azonban azt a Nyíregyháza elleni mérkőzésen is bizonyították, hogy még akkor is tudnak küzdeni, ha már lépni is alig bírnak! Abban biztos vagyok, hogy akik pályára lépnek ezúttal is csúszni-mászni fognak a sikerért és mindent megtesznek azért, hogy a fáradtság érzést amennyire csak lehet, eltompítsák magukban.

– Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az U19-es csapattal tudtunk csak kiállni, így szerettük volna, ha már korábban véget ért volna az őszi szezon – folytatta Várhidi Péter. – A bajnokság vége ebből a szempontból számunkra hihetetlenül elromlott, de tehetetlenek vagyunk a pandémiás helyzettel szemben. Sajnos továbbra is a COVID állítja össze a csapatot, így mást nem tudunk tenni, mint úszni az árral. Ha mindenki egészséges lesz, akkor a fizikális állapot lesz majd a döntő. Egy pillanatig sem kérdés az számomra, hogy ez a csapat mindig, mindent megtesz annak érdekében, hogy az utolsó leheletéig küzdjön. Ennek ékes bizonyítéka volt a nyíregyházi mérkőzés, ahol még a győzelemre is volt esélyünk. Ráadásul tíz emberrel is megoldottuk az utolsó húsz percet.

Szakmai stábunk a vasárnap 13 órakor kezdődő találkozón Balog Alexre eltiltás, míg Szabó Bálintra sérülés miatt nem számíthat.