Izgalmas döntetlent játszott az Aqvital FC Csákvárral csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 29. fordulójában. A vendégek egy büntetővel szereztek vezetést, de Tömösvári Bálint góljával a szünet előtt egyenlített együttesünk, azonban a győzelmet nem sikerült kiharcolni.

Mindkét csapat jól kezdte a mérkőzést, ami kisebb helyzetekben is megmutatkozott az első negyed órában. A folytatásban mindkét fél próbálta ráerőltetni akaratát a másikra, de ez egyiknek sem sikerült igazán. A játékrész hajrájában a Csákvár egy büntető révén megszerezte a vezetést: Vachtler Csaba szabálytalankodott a bal szélen meginduló Galambos Ádámmal szemben, a tizenegyest pedig Sándor György váltotta gólra. Ezt követően nagyobb sebességre kapcsolt együttesünk, s szép számban dolgozta ki a helyzeteket. Előbb Ádám Martin ziccerét védte lábbal Markek Tamás, majd Szakály Attila közeli fejesét fogta a hálóőr. A hosszabbításban azonban a legjobbkor érkezett Tömösvári Bálint, s vele együtt csapatunk egyenlítő találata.
A második félidő elején a vendégek előtt adódtak lehetőségek, de ezt követően teljes mértékben átvette a meccs irányítását csapatunk, amely a kapuja elé szegezte a Csákvárt. Folyamatosan ostromolták a Fejér megyeieket Szakály Attiláék, azonban elmaradt a várva-várt gól.

Waltner Róbert: Elégedetlen vagyok, mert ha többet szeretnénk elérni, akkor nem engedhetünk meg magunknak ilyen első 35 percet. A gól után felébredtünk elkezdtünk nyomni. A szünetben elmondta a srácoknak, hogy mit várok el, óriásit változott a mentalitásuk, de azt nem értem, hogy miért nem játszottunk az első perctől kezdve szívvel-lélekkel. Talán ennek is köszönhető, hogy nem volt szerencsénk a hajrában. Bizonyos dolgokban előrébb kell lépnünk, hogy közelebb tudjunk kerülni e Zetéhez. A sok sérülés nehezítette a dolgunkat, a válogatott szünetben remélem felépülnek és nagyobb lesz a versenyhelyzet a keretben.

Szijjártó István: Az előzmények tudatában a döntetlen jó eredménynek számít, bár ha összeszámolom a lehetőségeinket, akkor a győzelem is belefért volna. Az, hogy nem rúgtunk több gólt, az az összeszokatlanságunkból adódik, hiszen lefejezték a csatársorunkat. A mérkőzés izgalmas és nyílt volt, mindkét csapat szívét-lelkét kitette a pályára.

Kaposvári Rákóczi FC–Aqvital FC Csákvár 1–1 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1150 néző. V.: Németh Á. (Kepe, Aradi).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Nagy J. (Csernák, 55. p.), Szakály A. – Tömösvári (Rajczi, 78. p.), Beliczky, Bíró D. (Nagy R., a szünetben) – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Aqvital FC Csákvár: Markek – Csilus, Kiprich, Baranyai, Deutsch L. – Mészáros D., Farkas A. – Skribek (Szabó M., 74. p.), Sándor Gy., Galambos (Simon M., 72. p.) – Baracskai (Daru 92. p.). Vezetőedző: Szijjártó István.
Gólszerzők: Tömösvári (45+1), illetve Sándor Gy. (40. p. – 11-esből)
Sárga lap: Bíró D. (25. p.), Vachtler (39. p.), Szakály A. (49. p.), Ur (87. p.), illetve Deutsch L. (13. p.).

Kaposvári Rákóczi FC - Aqvital FC Csákvár
2019. március 17.