A tabella 11. helyén álló Aqvital FC Csákvár vár együttesünkre a Merkantil Bank Liga NB II. 29. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő bajnokin is azzal a céllal lép pályára csapatunk, hogy otthon tartsa a három pontot.

Nem szerepelenek túl jól a tavaszi szezonban a csákvári labdarúgók. Az idei évben lejátszott hét mérkőzésből csak egyet, a BFC Siófok ellenit tudták megnyerni Szijjártó István tanítványai. Ez abból is következhet, hogy a téli átigazolási szezon során a három legeredményesebb támadója is elhagyta a Fejér megyei klubot. Az őszi bajnoki mérkőzések során 23 találatot jegyző Bobál Gergely, Tamás Nándor, Nagy Zsolt hármas ugyanis máshol folytatja pályafutását. Utóbbi játékosra jól emlékezhetünk, hiszen csereként beállva kétszer is bevette csapatunk kapuját az őszi, 3–3-as döntetlen alkalmával. A csákváriak jelenleg négy mérkőzés óta nyeretlenek, sőt az utolsó kettőn az ellenfelek kapuját sem tudták bevenni.

– A Csákvár együttesének van tartása, csak hétszer kaptak ki, kevesebbszer, mint a második helyen álló Gyirmót – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Jó csapat, amelynek megvannak az erősségei, illetve a gyengéi, mint ahogy nekünk is. Minden meccs más és más, így abból nem indulhatunk ki, hogy egymás után négyszer nem nyertek. Hazai pályán természetesen győzni szeretnénk. Remélem, a mi akaratunk érvényesül majd a mérkőzésen és otthon tartjuk a három pontot.
Együttesünk öt mérkőzés óta veretlen, a legutóbbin pedig a megyei rivális ellen zsebelte be a három pontot, ami újabb nagy lökést adhat a csapatnak.
– Két döntetlen után tudtuk megnyerni a rangadót, így ennek is köszönhetően jó hangulatban telt a hét – fogalmazott Waltner Róbert. – Nem szabad azonban hátradőlni a sikert követően, hanem ugyanazzal a hozzáállással kell továbbmenni a Csákvár ellen is. Minden meccsre úgy készülünk, hogy megpróbálunk nyerni. Remélem sikerül otthon tartani a három pontot.