Hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a hétvégén a Rákóczi a labdarúgó OTP Bank Ligában. A kaposváriak az újonc Eger csapatát fogadják, a találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a stadionban.

Nyolc forduló után mindkét együttes mérlege két győzelem, két döntetlen és négy vereség, így a Kaposvár és az Eger összecsapása igazi rangadónak tűnik. Ráadásul mindkét csapat megverte a bajnok Debrecent 1-0-ra. A Heves megyeiek újoncként szerepelnek az élvonalban, így idegenben elégedettek lennének a döntetlennel, a somogyiakkal szemben viszont elvárás a három pont megszerzése. 
– Négyből három idegenbeli mérkőzéssel kezdtünk, és a sorsolástól annyira megijedtünk, hogy megfelelően koncentráltunk – fogalmazott Prukner László vezetőedző. –  Azóta megtorpantunk, nem nyertünk itthon, és két nagyobb idegenbeli vereségbe is belefutottunk. Akkor lennék elégedett, ha hárommal több pontot szereztünk volna. Az Eger nagyon fegyelmezett együttes, és jól kontrázik, de láttam az MTK elleni meccsüket, ahol nem igazán működött a rendszerük. Szombaton csak a győzelemmel lennék elégedett! A hazai meccseinket ugyanis meg kell nyernünk ahhoz, hogy biztosan a középmezőny tagjai lehessünk.
A szombati mérkőzés további érdekessége, hogy az egri születésű Hegedűs Dávid először játszik nevelőegyesületének csapata ellen az NB I-ben.
– Mindenképpen szeretnénk feledtetni a Kispest elleni vereséget – mondta a Rákóczi 27 esztendős középpályása. – Nem lesz egyszerű mérkőzés, mert az Eger nagyon masszív védekezésből gyors kontrákkal szokott próbálkozni. Fegyelmezetten kell játszanunk, és a három pont megszerzésére kell törekednünk. Számunkra csak ez az elfogadható eredmény hazai környezetben. Egyébként korábban nem hittem, hogy ilyen messzire sodor az élet Egertől. Kalandos úton kerültem  a Rákóczihoz Szolnokról, de jó helyre sodort az élet. Úgy érzem, szeretnek, megbecsülnek Kaposváron.
A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.