Remek iramú edzőmérkőzéssel hangolt a bajnokságra csapatunk az NK Nafta Lendava ellen a Cseri úti sportcentrumban.

 

A felkészülési mérkőzéseket tekintve az egyik legerősebb ellenfél ellen lépett pályára csapatunk, amely a szlovén másodosztályban negyedik helyen álló NK Nafta Lendava együttesét fogadta a Cseri úti sportcentrumban. A nemzetközi összecsapásba igen nagy irammal ugrottak bele a felek, mind a két csapat erőltette a támadófutballt. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen rengeteg helyzet adódott a kapuk előtt. Együttesünk már korán megszerezte a vezetést, miután János Norbert adott középre a bal szélről, ahol a jól érkező Bíró Dominik passzolt a hálóba. Pár perc múlva majdnem megismétlődött ez a jelenet, de ekkor az utolsó pillanatban mentettek támadónk elől. Bár helyzetek alakultak ki mind két kapu előtt, de a következő nagy lehetőség is csapatunk előtt adódott: a félidő derekán a remek rúgótechnikával rendelkező Kálmán Szilárd szabadrúgását tolta ki a jobb alsóból Aljaz Cotman. A félidő hajrájában Pogacsics Krisztián két hatalmas bravúrt is bemutatott. Előbb a jobb felsőből ütötte ki Dominik Drk tizenhat méteres, erős és emellett pontos lövését, majd Szökörnyös Dániel középre tartó löketét is hárította. A kettő között azonban egyenlített a Lendva: egy szöglet után Borbély Ákosról került a labda a hálóba.

A második félidőben kicsit alábbhagyott a kezdeti iram, de még így is élvezhető mérkőzést láthattak a hideg ellenére is kilátogató nézők. A kapuk bár ebben a játékrészben kevésbé forogtak veszélyben, de így is igen hasznos találkozót zárhatott mind a két csapat, főleg úgy, hogy rengetek hiányzó akadt mind a két fél részéről, amit a kevés csere is jól jelez.

 

– Nagyon jól mentünk bele a mérkőzésbe – fogalmazott Kálmán Szilárd, a csapatunk próbajátékosa. – Az első harminc perc úgy alakult, ahogy azt terveztük, megcsináltuk, amit a mester kért, sok helyzetet alakítottunk ki. Ha ezeket berúgjuk, akkor nagy előnnyel mehettünk volna szünetre. A második félidőre elfáradtunk, pontatlanok voltunk, de ettől függetlenül küzdöttünk, hajtottunk.

A legutóbb Kazincbarcikán futballozó játékos hozzátette, hogy bár három gólt is szerzett a felkészülési meccsek során, még sincs teljes mértékben megelégedve a teljesítményével, de azon dolgozik, hogy egyre jobb formába kerüljön.

 

– Mindkét klubnál igen sok volt a hiányzó, mi is szinte csak egy csapatot tudtunk kiállítani, de a felkészülésünknek egy tökéletes állomása volt ez a mérkőzés – mondta Boér Gábor, az NK Nafta Lendava vezetőedzője. – Küzdelmes találkozón vagyunk túl, melyen a csapat megvalósította azt, amit kértem tőle.

 

Csapatunk legközelebb szombaton lép majd pályára felkészülési mérkőzésen, amikor is a szintén harmadik ligás Gerjen érkezik a Cseri úti sportcentrumba. A találkozó időpontja módosult, így a két csapat 13 órakor találkozik majd egymással.

 

Kaposvári Rákóczi FC–NK Nafta Lendava 1–1 (1–1)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum. V.: Barna G.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Horváth F., 78. p.) – Borbély Á. (Sinkovics, 78. p.), Harsányi, Gál, Kálmán Sz. – Mayer M. (Lakatos G., 61. p.), Országh (Orsós T., a szünetben) – János N., Sinkovics (Zólyomi, 55. p.), Kondor (Jancsó, 61. p.) – Bíró D. Vezetőedző: Nagy Tamás.

NK Nafta Lendava: Cotman – Turk, Zivko, Kumer (Partlic, a szünetben), Zana (Fekete, a szünetben) – Mitja, Stare – Drk (Novák, 66. p.), Szökörnyös, Vinko – Haljeta. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Bíró D. (az 5. percben), illetve Borbély Á. (a 35. percben – öngól).