A Magyar Labdarúgó Szövetség emlékplakettet adományozott Ágfalvi Mihálynak, klubunk egykori egykori játékosának, a Somogy Megyei Kormányhivatal nyugalmazott dolgozójának.

 

Ágfalvi Mihály 1948-ban született Baján, pályafutása a Bajai Bácskában indult, majd Pécsen folytatta az Ércbányászban. Katonaként érkezett a Kaposvári Honvéd Táncsics csapatához. Itt biztos tagja volt az NB II.-es egyletnek. 1971-ben leszerelt és hívta a Rákóczi, melyet örömmel fogadott el. Meghatározó tagja lett az együttesnek, s Mathesz Imre edző vezetésével a harmadosztályból indulva feljutott egészen az NB I.-ig. Tagja volt a legendás, 1975-ös Rákóczinak, amely először szerepelt az élvonalban. Karrierjének egy makacs térdsérülés vetett véget.

Ágfalvi Mihálynak a Magyar Labdarúgó Szövetség emlékplakettet adományozott, melyet korábbi munkahelyén, a Somogy megyei Kormányhivatalban adtak át számára. Az eseményen részt vett Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója is. Klubunkat Gémesi Csaba ügyvezető képviselte.