Gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán csapatunk a Puskás Akadémia FC II. ellen az NB III. Nyugati csoportjának 36. fordulójában.

 

Nem várt könnyű mérkőzés csapatunkra, amely a bajnokság egyik legjobb formáját mutató Puskás Akadémia FC II. ellen szerette volna megszakítani a hosszúra nyúló hazai nyeretlenségi szériát. Együttesünk vezetőedzője, Nagy Tamás több helyen is változtatott a Bicske elleni kezdő tizenegyen: a névsor újra Pogacsics Krisztián nevével kezdődött, visszatért ötsárgás eltiltása után Böndi Ádám, illetve a sérült Zólyomi Dávid helyett a Bicskén gólt szerző Kondor Kristóf, míg Czuczi Péter helyett Bíró Dominik kapott lehetőséget.

A mérkőzés felcsúti lehetőségekkel indult, csapatunk az első negyed órában védekezésre kényszerült, s jött egy nagy csapás: Gál Mátyás, aki a nyolcadik percben kifejelte Kocsis Dominik bombaerős lövését, ami után percekig ápolták. Védőnk bár kis időre vissza tudott térni, de a 18. percben Czuczi Péter váltotta őt. A csere szerkezetváltással is járt, hiszen háromról, négy védőre állt át a csapat. A játék képe nem sokat változott, a Puskás II. uralta a mérkőzést, labdarúgóink csak ritkán jutottak el helyzetig. Az elsőből igaz kis híján gól született, hiszen Kálmán Szilárd jól gurított középre, ahol Ekker Milán kevéssel pörgetett a jobb alsó sarok mellé. Az első fél óra után kezdett kiegyenlítetté válni a játék, s csapatunk, pontosabban Kálmán Szilárd is jelentkezett helyzetekkel. Középpályásunk előbb átlövésből próbálkozott, ami nem sok gondot okozott Kiss Ágoston kapusnak, majd szabadrúgásból veszélyeztetett, ami a jobb oldalhálóba csapódott.

A második félidő elején csapatunk előtt adódott ígéretes lehetőség, miután Bíró Dominik látványos cselekkel tört kapu fele. Támadónkat bár szerelték, a labda azonban Kálmán Szilárd elé került, aki tíz méterről nagy erővel, kissé balról lőtt, Kiss Ágoston kapus nagyot védett. Ebből viszont kontrázott a Puskás II., Kocsis Dominik lövését Pogacsics Krisztián bravúrral védte. Erre a játékrészre már csapatunk vette kezébe az irányítást, sőt az utolsó percekbe lépve el is dönthette volna a három pont sorsát. Bíró Dominik beadására Pintér Norbert érketett, de csak estében tudta kapu felé terelni a labdát, így Kiss Ágoston kiütötte a bal alsóból. A szöglet után is csak centik hiányoztak a hazai találathoz, hiszen Jancsó Buda remekül ugrott fel, de fejese levágódott a bal kapufáról. Ezt követően pedig buktatták támadónkat, de a tizenegyes is elmaradt.

Együttesünk bár sokat tett azért, hogy megszakítsa a hazai nyeretlenségi sorozatot, ez nem sikerült, de legalább az egyik pontot megszerezték labdarúgóink.

 

Nagy Tamás: – Az első félidő mind a két csapatnak nehéz volt a meleg miatt. Nehéz ilyen fülled időben játszani, így próbáltunk azzal sáfárkodni, hogy bizonyos időszakokra átadtuk a kezdeményezést. Ez már a harmadik olyan meccsünk zsinórban, amikor egy kényszerű csere a mérkőzés elején felrúgja az elképzeléseket, most a csapat egyik legfontosabb embere esett ki, amit átszervezést igényelt. A kezdeti nehézségek után viszont jól reagáltak erre a srácok. A félidőben kértem a srácokat, hogy legyen hitük, fáradni fog az ellenfél, változtatni fognak és így helyzeteket tudunk majd kialakítani. Az utolsó tizenöt percben volt esélyünk megnyerni a mérkőzést, komoly helyzeteket alakítottunk ki, kapufát fejeltünk, aztán jött a meccs kulcspontja, amikor nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. A játékvezető elismertre, hogy nem volt nagy kontakt, csak kicsi. Ellenünk rengeteg ilyen után ítéltek büntetőt, ráadásul ez a játékvezető az ETO Akadémia ellen nem adott meg nekünk egy szabályos gólt és egy tizenegyest. Ezt felháborítónak tartom, még akkor is, ha ezért el fognak tiltani. A válasza az volt, hogy sárga lapot adott nekem és több tiszteletet kért. Úgy gondolom a tettem annyit a magyar labdarúgásért, hogy számon kérjek egy jogos tizenegyest. Azt kérem, hogy olyan játékvezetőket küldjenek, akik felérik ezt a szintet, meccseket tudnék összevágni erről a szezonról, amelyeken téves ítéletek miatt nem szereztünk győzelmet. Sajnálom, hogy ezzel két fordulóval a bajnokság vége előtt foglalkoznom kell. Tudom, hogy nem az én dolgom elmondani, hogy kiket küldjenek egy-egy meccsre, de a jelenlegi út nem jó.

 

Nagy Ádám: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, melyen bármelyik fél megszerezhette volna a győzelmet. Összességében elégedett vagyok az egy ponttal, hiszen nehéz hetek vannak mögöttünk. A csapaton azt éreztem, hogy nincs toppon fizikálisan, de dominálni tudott, viszont voltak olyan periódusok, amikor a Kaposvár fölén nőtt. Nyílt sisakos küzdelmet hozott az utolsó negyed óra, melyben a hazaiak nem kaptak meg egy jogos büntetőt.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Puskás Akadémia FC II. 0–0

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 250 néző. V.: Hartung (Szkrajcsics, Bizderi).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos G., Gál (Czuczi, a 18. percben), Böndi – Borbély Á. (Harsányi, a 85. percben), Kondor (Jancsó B., a 85. percben), Mayer M., Kálmán Sz., Bíró D. – Pintér N., Ekker (Szederkényi, a 65. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Puskás Akadémia FC II.: Kiss Á. – Szin, Krpic, Fodor M., Nahirnij – Czár R., Kocsis D. – Weslen Junior, Magasföldi, Javhenyij (Kapus, a 85. percben) – Rabi (Dusinszki, a 65. percben). Vezetőedző: Nagy Ádám.

Sárga lap: Lakatos G. (az 54. percben), Nagy Tamás (a 90. percben – kispadról), illetve Szin (a 88. percben).