Szombaton 19 órakor a Kecskemét csapatát fogadja a Kaposvári Rákóczi. A debreceni fiaskó után nincs pánikhangulat a csapatnál#!# a héten becsülettel dolgozott mindenki, és a hazai bemutatkozáson mindenképpen győzni szeretne a társaság.

Kiadós vereséggel kezdett a bajnokságban csapatunk így van min javítani a fiúknak a Kecskemét ellen. Hét gólt legutóbb 12 éve kaptunk, előtte meg 25 éve, szerencsére tehát nem jellemző a klubra az ilyen kisiklás. Hogy most megtörtént, annak több összetevője volt, Házi Lászlónak, a kapusok trénerének is akadt dolga bőven a héten, nemcsak a testet, hanem a lelket is ápolnia kellett.

„Igen, ez egy nagyon nagy vereség volt, egy egész szezonra való hibát elkövettünk ezen a mérkőzésen, ezt ki fogjuk javítani, és megpróbálunk minél jobb eredményt elérni a Kecskemét ellen” – fogalmazott a kapusedző.
A fiaskón már túltette magát a csapat, és látszott a heti edzésmunkán, hogy mindenki javítani akar. A Kecskemét játéka magabiztos volt a Honvéd ellen, erőtől duzzadó, támadófocit játszanak, de tartani nem kell tőlük, különösen Kaposváron nem, ahol eddig csupán egyszer nyertek.

„Szerintem mindenkit meg lehet verni, ha kellően koncentrálunk. Bízom benne, hogy meglesz a három pont. Biztos, hogy mindegyik játékos bizonyítani akar az új edzőnek a kecskeméti együttesben, de nekünk ezzel nem kell foglalkozni, csak magunkra figyelni” – mondta Balázs Benjámin. 
Az ellenfélnél szintén nagy volt a játékosmozgás nyáron, edzőt is váltottak, az egykori kaposvári támadó, Rajczi Péter viszont sokkal többre tartja a zöld-fehéreket, mint amit a Debrecen ellen látott és amondó, kiegyenlített mérkőzés lesz, a múlt heti eredmények nem számítanak.
„Igazából szerintem nem számít az első forduló eredménye, mivel mindkét csapat 60-70 %-os állapotban van a felkészülése után. Mindkét együttesben nagy volt a játékosmozgás, mi ebből jól jöttünk ki az első fordulóban, a Kaposvár nem, ennyi történt, teljesen más, háromesélyes lesz a szombati összecsapás” – mondta Rajczi. 
Prukner László továbbra sem számíthat Pavlovicra, Kovács Olivért egy mérkőzésre tiltották el, Bank Istvánt pedig megműtik, legkorábban jövő ősszel léphet pályára. Így a távozókkal együtt a tavalyi csapatból hat alapember esett ki, Pavlovic kivételével mindegyik a tengelyből. Így nem csoda, hogy az öltöző előtt ki van adva a jelszó#!# Kell egy csapat!

A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.