Utolsó idegenbeli fellépésére készül csapatunk, amely vasárnap délelőtt 11 órakor a ZTE FC II. otthonában lép pályára az NB III. Nyugati csoportjának 37. fordulójában.

 

Már csak két bajnoki van hátra a szezonból, melynek utolsó idegenbeli összecsapását a ZTE FC második számú csapata ellen vívja együttesünk vasárnap 11 órakor. A találkozót a zalaiak a 12., míg csapatunk a 11. helyről várja, így nevezhetjük középházi rangadónak is az összecsapást, hiszen csapatunk egy győzelemmel leszakíthatná magáról a Zete fakót.

– A véghajrában vagyunk és szeretnénk a legjobb arcunkat mutatni – fogalmazott Klink Zoltán, csapatunk másodedzője. – Eddig több arcunkat is megismerhették, de ezen a két meccsen a legjobbat kívánjuk bemutatni. Úgy szeretnénk zárni a bajnokságot, hogy mindenki a kellemesre, a szépre és a jóra emlékezzen.

Csapatunk vezetőedzője, Nagy Tamás az előző mérkőzésen begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így csak a lelátóról figyelheti majd a mérkőzést.

– Egy csapat vagyunk, együtt dolgozunk a sikerért, de Nagy Tamás mondja ki a végső szót, mi pedig a legjobb tudásunk szerint támogatjuk, segítjük őt és a játékosokat – mondta Klink Zoltán. – Nem jelenthet óriási fennakadást a hiánya, hiszen a taktikát és a kezdőcsapatot ezúttal is ő állítja össze, csak erre a kilencven percre nem foglalhat helyet a kispadon. Úgy gondolom, hogy megoldjuk ezt a feladatot.

A ZTE II. igen hullámzó teljesítmény mutat, hiszen az is meghatározza a csapat teljesítményét, hogy az NB I.-es gárdából éppen hány játékos játszik vissza.

– Nem foglalkozunk a ZTE II. összeállításával – tette hozzá Klink Zoltán. – Az utolsó mérkőzéseiket megnéztem, alaposan felkészültünk belőlük is, mint minden ellenfélből. A második csapatoknál viszont soha nem lehet tudni, hogy egy komplett NB I.-es csapatot, vagy csak egy játékost adnak vissza. Kiindulhatunk abból, hogy vége van az első osztálynak és nemsokára kezdődik az új szezon, így elküldték az első csapatot pihenni, de nem szeretnék találgatásokba bonyolódni. Bárki legyen ott a pályán, felvesszük a versenyt.

A siker érdekében a szakmai stáb a héten próbálta egy kicsit felszabadítani a játékosokat, akik a szerdai napon, egy túrán vettek részt, de pénteken is szerepelt egy közösségi program a menetrendben. A szakmai stáb bízik benne, hogy ezek a programok, melyekbe természetesen belecsempészik az edzésmunkát még jobban összekovácsolják a társaságot.