Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a ZTE FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 37. fordulójában, vasárnap 11 órakor a Zalaegerszegi TE második számú csapatának otthonában lépnek pályára labdarúgóink. A zalaegerszegiek kiesebb, de inkább nagyobb megszakításokkal az 1935/1936-os szezon óta szerepeltetnek második csapatot, amely jobbára a megyei bajnokságban volt érdekelt. A harmadosztályban egyszer, a 2007/2008-as évad végén örülhettek aranyéremnek a zalaiak, akik az ezt követő két szezonban az NB II.-ben szerepeltek. 2012-től viszont az előző szezonig nem szerepeltettek második csapatot Zalaegerszegen. Az előző évadban ugyancsak az NB III. Nyugati csoportjában volt érdekelt a ZTE II., amely a 13. helyen zárt.

 

Jelen

A már Koller Zoltán által irányított ZTE II. harminchat bajnoki fordulót követően csapatunk mögött, a 12. helyen áll a tabellán. A zalaiak eddig 45 pontot gyűjtöttek, így megőrizték harmadosztályú tagságukat. Hazai pályán sokkal jobb a ZTE II. mérlege, ugyanis hét győzelem mellett háromszor szereztek egy pontot, míg nyolcszor kaptak ki, s a gólkülönbségük is pozitív. A zalaiak a legutóbbi öt otthon megvívott találkozójuk során legyőzték a Gárdonyt, ikszeltek a Gyirmót II.-vel, kikaptak az ETO Akadémiától, megverték a Pápát, majd egy újabb vereség következett a Balatonfüred ellen. Ezek alapján pedig az látszik, hogy elég ingadozó a zalai fiatalok formája.

 

Egymás ellen

Csapatunk bajnoki mérkőzésen eddig csak egy alkalommal, a jelenleg is zajló bajnokság őszi felében találkozott a zalai kék-fehérekkel. Akkor Babati Benjámin büntetőjével a ZTE II. szerzett vezetést, de Pintér Norbert a hajrában egyenlített, így egy pontot otthon tartott csapatunk. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.