Lemondott a Kaposvári Rákóczi FC elnöke. Horváth Miklós az elmúlt öt évben töltötte be ezt a tisztséget, és honlapunknak elmondta#!# már korábban meghozta döntését, annak nincs köze a csapat szerepléséhez.

Horváth MiklósHorváth Miklós meghozta döntését#!# távozik a Rákóczi klubelnöki tisztéből. A sportvezető június elején írásban, július végén pedig szóban is bejelentette lemondását. Az elnökség az érveket tudomásul vette, és elfogadta a döntést. Az egyesület ma hozta nyilvánosságra a történteket. 
– 65 éves lettem, a munkahelyemen is változás következik be#!# nyugdíjba megyek, ez azt jelenti, hogy elvesztem azt a hátteret, ami megvolt, és természetesen a kapcsolatrendszerem is szűkül. A másik érvem pedig az volt, hogy annyira megváltozott a futballfinanszírozás gazdasági piaca, hogy sokkal nagyobb összefogás kell, mint eddig. Ebben a megváltozott gazdasági környezetben, ahol a játékoseladás már szinte minimális, holott korábban Kaposvár ebből rengeteg bevételre tett szert, már más csatornákat kell megnyitni. Azt érzem, hogy ezzel a megoldással talán a figyelmet is felhívom erre – mondta Horváth Miklós leköszönő elnök, aki öt éven át volt a Rákóczi első embere, előtte hosszú évekig az alelnöke. Mint elmondta#!# ez idő alatt a legfontosabb célt sikerült teljesíteni#!# a csapat megőrizte NB I-es tagságát – köszönhetően Prukner László és Sisa Tibor szakmai munkájának. A leköszönő elnök az utánpótlás élén megtartja pozícióját, mert úgy gondolja#!# ott még sok feladatot kell megoldani 
– Ez elsősorban a pályaépítési elképzelések tökéletesítése, a másik feladat pedig megtartani azt a középmezőnyt a futball utánpótlás tekintetében, ahol Kaposvár tart. A kettő szorosan összefügg. Nem létezhet erős NB I-es csapat jó utánpótlás nélkül, és az utánpótlás pláne nem létezhet jó NB I-es csapat nélkül – tette hozzá Horváth Miklós.
A Rákóczi első csapatának jövőjével kapcsolatban úgy tűnik, néhány hónapon belül megköthetik a régóta várt főtámogatói szerződést, ami megoldaná az elnöki poszt kérdését is. Addig pedig ideiglenesen, de legkésőbb 2014. február elsejéig Illés János ügyvezető tölti be az elnöki tisztet.