A Ferencváros otthonában lépett pályára csapatunk a Ligakupa 3. fordulójában. Gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben már döntött az osztálykülönbség a Fradi javára. 

Hosszú percekig csak kényelmes passzolgatást láthatott az a pár néző, aki kilátogatott a mérkőzésre. A csendet végül Benjamin Lauth törte meg a 16. percben. Egyedül vihette a labdát Somodira, el is lőtte, de a Rákóczi kapusa bravúrosan hárított. Hét perccel késöbb Böde lőhetett 11 méterről, de Somodi akkor is jó helyen volt. A 34. percben már a kapufa is megzörrent, Dilaver fejese ugyanis a lécen csattant. Több helyzetet ezután már nem hozott a félidő, így gól és igazi játék nélkül vonulhattak az öltözőbe a csapatok.
A második félidőre aztán már a Fradi jött ki harapósabban. A 48. percben Popov lépett ki a védők szorításából, és 15 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba (1-0). Az 56. percben Popov lövését még szögletre tolta Somodi, ám Nagy Dániel sarokrúgását Nalepa 8 méterről a kapu közepébe vágta (2-0). A mérkőzés 67. percben dőlt el végleg. Böde fejese után a kapufán csattant a labda, ami Popov elé került, ő jól vette észre középen Bödét, akinek csak a kapuba kellett emelnie a labdát (3-0). A folytatásban mindkét csapat előtt adódott helyzet, az eredmény azonban már nem változott.
FTC – Kaposvári Rákóczi 3–0 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna. V#!# Nagy R.
FTC#!# Jova – Bosnjak, Nalepa, Mateos (Batik, 15.), Dilaver (Nagy Á., 63.) – Haris (Valencsik, 76.), Nagy D. – Havojic, Böde, Lamah (Somalia, 21.) – Lauth (Popov, 46.)Vezetőedző#!# Thomas Doll
Rákóczi FC#!# Somodi – Kiss M. (Földes, a szünetben),Lakatos, Bank, Hadaró – Kovács T. (Zsdrál, a szünetben ) – Kozics, Kovács O. (Nagy K., 60.) Albert (Hampuk, 72.), Dominic (Karacs, 69.) – Király V. Vezetőedző#!# Márton Gábor
Gólszerzők#!# Popov (48.), Nalepa (56.), Böde (67.)
Sárga lap#!# Kovács O. (39.), Kovács T. (44.), Földes (84.)