Öt gólt rúgva nyerte meg az ötödik előkészületi mérkőzését csapatunk, melyet a szintén harmadosztályra készülő Gerjeni SK ellen vívott.

 

Az NB III. Közép csoportjában szereplő Gerjeni SK ellen vívta az ötödik előkészületi mérkőzését csapatunk. A találkozó gerjeni rohamokkal kezdődött, csak Pogacsics Krisztián nagyszerű védésein múlt, hogy a tolnaiak nem kerültek előnybe. A folytatásban kezdte átvenni az irányítást együttesünk, amit Kondor Kristóf kapufája is jelzett. Félórányi játékot követően egy percen belül akár két gólt is lőhettek volna a vendégek, de kapusunk, Pogacsics Krisztián Laták Bertold két ziccerénél és Kófiás Áron lövésénél is a nagy bravúrt mutatott be.

A második félidőre sokat cseréltek a vendégek, s ezt kihasználta csapatunk, amely öt perc leforgása alatt kétgólos előnybe került. Előbb Bíró Dominik hozta magát helyzetbe, s elemi erővel lőtt a jobb felsőbe, majd Kondor Kristóf hozta ajtó-ablak helyzetbe támadónkat, aki ezúttal a kapust kicselezve gurított a hálóba. Az előnyünk egy büntető után vált magabiztossá, melyet Mayer Milán értékesített. Csapatunkon ezt követően kijöttek a fáradtság jelei, hiszen a felkészülés felénél járnak labdarúgóink, akik ennek ellenére is ki tudták nyitni a képzeletbeli ollót ebben a játékrészben. A hajrában ugyanis egy szép támadás végén Kondor Kristóf tizenhat méterről gurított a jobb alsóba, majd egy percre rá Kálmán Szilárd huszonöt méterről bombázott a léc alá. Együttesünk ezen a mérkőzésen jó százalékban értékesítette a lehetőségeit, ami remek előjel a bajnokság tavaszi felére nézve.

 

Nagy Tamás: – A csapat nagyon tompán kezdte a meccset, kijöttek a fáradtság jelei, de ebben az időszakban ez a normális. Örülök, hogy akaratból átlendültek ezen a nehézségen. Képességben több pluszt tudtunk hozzátenni a játékhoz, mint az ellenfél, ezért alakulhatott ki a fölényes különbség. Az eredmény azonban irreleváns ebben az időszakban, a lényeg az, hogy mit az vissza a csapat az edzésen gyakorolt dolgokból, hiszen ez határozza meg azt, hogy hol is tartunk a felkészülésben.

 

A mérkőzésről készült képgaléria a Facebook oldalunkon tekinthető meg.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Gerjeni SK 5–0 (0–0)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 100 néző. V.: Böröczi.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Horváth F., 69. p.) – Borbély Á. (Zólyomi, 60. p.), Harsányi (Lakatos G., 60. p.), Gál, Grabarics – Országh (Kálmán Sz., 60. p.), Mayer M. – Kondor, Bíró D. (Jancsó B., 70. p.), János N. (Czuczi, 60. p.) – Jancsó B. (Orsós T., a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gerjeni SK: Genzler – Királyházi, Hegedűs E., Raskó, Blatt – Laták, Lőrincz, Major P., Héhn O. – Kófiás, Burzi. Csereként pályára lépett: Nagy M., Erdélyi P., Erdélyi Zs., Héhn F., Buzás A., Cseh T., Dombi. Vezetőedző: Buzás Attila.

Gólszerzők: Bíró D. (a 47. és az 50. percben), Mayer M. (az 55. percben – 11-esből), Kondor (a 86. percben), Kálmán Sz. (a 89. percben).