A korai előny nem ért pontot az ETO Akadémia ellen az NB III. Nyugati csoportjának 12. játéknapján.

 

A Balatonfüredi FC után az ETO Akadémia ellen is hazai pályán futballozhattak labdarúgóink, akik szerették volna folytatni a balatoniak ellen megkezdett sort, azaz ismét az volt a cél, hogy otthon maradjon mindhárom pont. A kezdés ennek megfelelően alakult, ugyanis már az ötödik percben gólnak örülhetett a közönség. Az első szögletünk után Pintér Norbert gyűjtötte be a kifejelt labdát, azonnal kitette az a bal szélre Kálmán Szilárdhoz, aki egyből tekert középre, ahol Mayer Milán öt méterről fejelt a hálóba (1–0). A folytatás azonban kevésbé alakult jól szempontunkból. A győriek fiatalok sokkal gyorsabb tempót diktálva egyre több helyzetet dolgoztak ki, Huszár Marcell két lövését is nagy bravúrral védte Mikler Dániel, Mitring Zsombor helyzeténél pedig Heil Máté vágta ki a labdát a gólvonalról. Az előnyünket csak a félidő derekáig sikerült őrizni, ekkor ugyanis egy levágódó labda Huszár Marcell elé került, akinek lövését ezúttal nem tudta védeni Mikler Dániel, a labda így a bal alsóban kötött ki (1–1). Az egyenlítés után csapatunk is próbált váltani, de a szünetig csak Kálmán Szilárd szabadrúgása jelentett veszélyt, amely után Kiss Ákos éppen szögletre tudta tolni a labdát.

A fordulást követően már csapatunk előtt adódott az első lehetőség, az 54. percben Kálmán Szilárd ívelt a kapu elé, Pintér Norbert pedig fejjel vette célba a bal felsőt, Kiss Ákos azonban most is szögletre mentett. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de cseréknek köszönhetően újra látványosan frissebb lett az ellenfél. A három percre pályán lévő Hanzli Péter egy látványos csel után Mikler Dániel lábai között gurított a kapuba (1–2), majd egy perc múlva már a vendégek vezettek, hiszen egy remekül és gyorsan felépített támadást Lacza Alex fejezett be góllal (1–3). A hajrában viszont visszajött a meccsbe csapatunk. A 79. percben ugyanis Mayer Milán szabadrúgása pattant meg, s kötött ki a kapu bal oldalában, ez pedig visszahozta a sírból együttesünket (2–3). Az utolsó percekben beszorítottuk a vendégeket, az egyenlítés pedig a levegőben lógott. A helyzetek futószalagon érkezetek, de Mayer Máté hatalmas löketét kitolta jobb felsőből Kiss Ákos, majd Mayer Milán mesterhármasa sem jött össze, mivel öt méterről centikkel fölé fejelt, Zvara Dávid lapos átlövését pedig a bal alsóból szedte ki a vendégek kapusa. A ráadásban Sipőcz Bence lezárhatta volna a meccset, de Mikler Dániel lábbal védte közeli lövését, így az utolsó pillanatig maradt esélyünk a pontszerzésre. Ez azonban ezúttal nem jött össze.

 

Horváth Rudolf: – A megbeszéltek szerint kezdtünk, tudtuk, hogy a pontrúgásokból veszélyt teremthetünk. Arra is készültünk, hogy a fiatal ellenfél az elején felpörgeti a ritmust, mi ezt nem tudtuk felvenni, hiszen passzívak voltunk. A szünetben próbáltam változtatni, most nem cserékkel, hanem felfogásban, azt kértem, hogy agresszívebben, több párharcot nyerve futballozunk, ez nem sikerült. Két olyan gólt kaptunk, ami egyéni hibából esett. Mélyen visszaestünk oda, ahol már többször is jártunk hazai pályán, sem játékban, sem felfogásban nem voltunk azon a szinten, ahol egy Kaposvárnak lennie kell. Ezen változtatnunk kell! A cserék most is lendítettek a csapaton, az utolsó negyed órában sikerült a kapu elé szegezni az ellenfelet, ez is lenne a célunk, de kilencven percen keresztül. Volt lendület a csapatban, lövéseink voltak, sokszor a védelem mögé kerültünk, de a nagy hátrányból nem tudtunk feljönni. A vereségre nincs magyarázat, az ETO megérdemelten nyert. Össze kell magunkat szednünk és a hátralévő mérkőzéseken vissza kell állítanunk a becsületünket a szurkolók és a város előtt. Az irány az utolsó percekben mutatott játék.

 

Antonio Munoz: – A mérkőzés elején egy pontrúgás után hátrányba kerültünk, de utána a terveink szerint tudtunk játszani. Türelmesek voltunk, mert tudtuk, hogy a Kaposvár egy agresszívan futballozó csapat, de rendben volt a játékunk és ezzel nyertük meg a meccset. A cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, új lendületet adtak a játéknak.

 

Kaposvári Rákóczi FC–ETO Akadémia 2–3 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 220 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Kondrákor T.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Kocsis B., Böndi – Borbély Á. (Zólyomi, a 63. percben), Horváth B. (Pintér M., a 77. percben), Kálmán Sz. (Mayer Máté, a 77. percben), Bíró D. (Szederkényi, a 63. percben) – Mayer Milán, Pintér N. (Zvara, a 70. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

ETO Akadémia: Kiss Á. – Deákovits (Csáki, a 61. percben), Szujó, Vincze, Tamás K. – Tóth R. – Mitring (Hanzli, a 69. percben), Vingler, Szabó T., Lacza – Huszár M. (Sipőcz, a 69. percben). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gólszerzők: Mayer Milán (az 5. és a 79. percben), illetve Huszár M. (a 22. percben), Hanzli (a 72. percben), Lacza (a 73. percben).

Sárga lap: Deákovits (a 30. percben), Huszár M. (a 44. percben).

 

12. forduló Kaposvári Rákóczi FC–ETO Akadémia 2–3