A Pápai Perutz FC együttesét fogadta csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának első hazai tavaszi bajnoki mérkőzésén. Az első félidőben Andorka Péter góljával szereztünk vezetést, majd Szakály Attila duplázta meg előnyünket, míg a másik oldalon Szabó Zsolt talált a kapuba.

Remek iramban kezdődött a találkozó. Mindkét csapat elszántan futballozott, s az első negyed órában igen közönségszórakoztató játék alakult ki, helyzetekkel fűszerezve. Csapatunk Lakatos Gergő, Ur László és Sóron Tibor révén veszélyeztetett. Utóbbi kettő állt legközelebb a gólhoz, de védőnk fejesénél és házi gólkirályunk közeli lövésénél is védeni tudott Sánta András. A folytatásban együttesünk egyre többet birtokolta a labdát, s kezdte átvenni az irányítást. A fölényünk előbb egy lesgólban mutatkozott meg, majd a játékrész hajrájában a vezetést is megszereztük. Szakály Attila távoli lövését Sánta András ütötte ki, a kipattanóra Andorka Péter érkezett, aki higgadtan passzolt a hálóba.
A második játékrész elején megduplázhattuk volna előnyünket. Ivacsics Gellért mesteri indításával Kollega Krisztián lépett ki a védők közül, s már csak Sánta Andrással állt szemben, de a kapus szögletre mentett, majd egy perccel később újra a hálóőr nyerte kettejük csatáját. Szakály Attila erős lövésénél azonban már a kapus is tehetetlenül állt. Középpályásunk egy jó csellel lerázta emberét, s nagy erővel lőtt a jobb felsőbe. Pár perccel később azonban jött a vendégek válasza#!# egy bedobást követően a góllövő lista élén álló Szabó Zsolt talált a kapuba. A hajrába lépve Ivancsics Gellért ismét kettőre növelhette volna előnyünket, de ziccerét védte Sánta, így újra nyílt maradt a találkozó. Ezt kihasználva a pápaiak az utolsó percig küzdöttek, de másodszorra már nem tudták feltörni a védelmünket.
Waltner Róbert#!# Jó iramú találkozó volt. Tudtam, hogy nem lesz könnyű feltörni a Pápa védelmét. Több ziccert is kihagytunk, ha ezeket értékesítjük, akkor lezárhattuk volna a mérkőzést, így azonban az utolsó pillanatig küzdenünk kellett a győzelemért.
Marton Miklós#!# Jó iramú, nyíltsisakos mérkőzést játszottunk. A második félidőben felnőttünk a Rákóczihoz, és megvoltak a lehetőségeink a döntetlenre.
Kaposvári Rákóczi FC–Pápai Perutz FC 2–1 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.#!# Kovács G. (Szabó P., Illés).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Fodor M. – Godzsajev, Szakály A. – Sóron (Laczkó, 78. p.), Ivancsics (Fonyódi, 88. p.), Kollega K. (Sárközi K., 63. p.) – Andorka. Vezetőedző#!# Deákvári Antal. Edző#!# Waltner Róbert.
Pápai Perutz FC#!# Sánta A. – Bohner, Császár A., Kozma, Böröczky – Skriba (Farkas D., 70. p.), Nagy B., Hanzl (Jurik, 66. p.), Somogyi, Baldauf (Udvari., 70. p.) – Szabó Zs. Vezetőedző#!# Marton Miklós.
Gólszerzők#!# Andorka (43. p.), Szakály A. (63. p.), illetve Szabó Zs. (66. p.).
Sárga lap#!# Andorka (16. p.), Hadaró (58. p. – a kispadról), Ivancsics (75. p.), Godzajev (92. p.) illetve Somogyi (12. p.), Bohner (41. p.), Baldauf (58. p.).