A Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a vendég Pápa szerzett egygólos előnyt . A Cseri úti műfüves pályán lejátszott találkozón gólnélküli első félidőt követően hamar emberhátrányba került a vendégcsapat, ám egy szögletet követően Tóth Gábor jól eltalált lövésével győzni tudott.

Az első játékrész nem sok izgalmat hozott, jobbára a két tizenhatos között folyt a játék. A Rákóczi volt valamivel veszélyesebb egy Pavlovic helyzet révén. Szünet után a csereként beálló Grumic harcolt meg egy előrevágott labdáért, s miután megszerezte azt, Rodenbücher már csak lerántani tudta őt a tizenhatos előterében.  Oláh játékvezető kiállította a Pápa középső védőjét, Safaric szabadrúgását pedig Szűcs öklözte a mezőnybe. Jelentős mezőnyfölényben játszott ezt követően a Rákóczi gólt azonban a Pápa ért el egy szögletet követően. A védőink által kifejelt labda Horváth Leventétől a leshatáron kilépő Tóth Gábor elé került a jobb oldalon, aki öt méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban próbált egyenlíteni a Rákóczi, Sisa Tibor védő helyett csatárt hozott a pályára, ám nagyobb helyzetig nem sikerült eljutni, így a Pápa várja előnnyel a két hét múlva esedékes visszavágót.
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa FC 0-1 (0-0)
Kaposvár, Cseri úti műfüves pálya, 200 néző. V.#!# Oláh
Rákóczi FC#!# Posza – Pavlovic, Zsók, Graszl, Jánvári (Haruna, 77.) – Horváth T. (Sedlak, 88.), Addo (Hegedűs, 51.) – Gujic, Kovács O. (Safaric, 51.), Balázs B. – Bebeto (Grumic, 58.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Lombard Pápa#!# Szűcs – Nagy S., Balogh, Rodenbücher, Présinger (Németh M., 46.) – Horváth L., Farkas A. – Lovrencsics (Arsic, 85.), Tóth B. (Gyömbér, 46.), Quintero (Inutile, 46.) – Szilágyi (Tóth G., 66.). Vezetőedző#!# Bene Ferenc
Gólszerző#!# Tóth G. (75.)
Sárga lap#!# Jánvári (9.), Zsók (26.), illetve Balogh (8.)
Kiállítva#!# Rodenbücher (63.)
Sisa Tibor#!# – Az első félidőben jól játszott a csapat, helyzetekig is eljutottunk. A másodikban emberelőnybe kerültünk, és akkor kellett volna még többet tennünk a győzelemért. Ez valamiért elmaradt, és az ellenfél szerzett gólt egy jól eltalált lövésből. Gratulálunk a Pápának, és igyekszünk levonni a mérkőzés tanulságait.