Súlyos sérült szenvedett fiatal belső védőnk, Harsányi Dániel a BFC Siófok elleni felkészülési mérkőzésen.

Vármegyei rangadóval folytatódott a somogyi együttesek nyári felkészülése, míg a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályra, addig a BFC Siófok a Merkantil Bank Ligára hangolt.

– Meglepően jól vettük fel a versenyt az NB II.-es BFC Siófok ellen – fogalmazott a mérkőzés után Horváth Rudolf, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Többet volt a játék az ő térfelükön, de el kell ismerni a kontrákból nagyon veszélyesek voltak, így hátrányba is kerültünk. Sajnos azonban nem adtak meg nekünk egy szabályos gólt, ráadásul elveszítettük a védelem és a góllövés tengelyét, miután Harsányi Dániel egy szituáció után elájult, s mint kiderült, állkapocscsont-törést szenvedett. A játékvezető a sérülés miatt visszafújta az akciót, ezért hiába találtunk a kapuba, pedig nagyon jót tett volna az önbizalmunknak, s rá is szolgáltunk, hiszen beszorítottuk ellenfelünket. A megítélt büntetőt Bíró Dominik kihagyta, pedig azzal 3–3 lett volna az eredmény.

Harsányit a mentők kórházba szállították, vélhetően kiesik az egész őszre.

– Egyelőre megoldhatatlan feladatnak tűnik a pótlása – tette hozzá Horváth Rudolf. – Azonnal lépni kel, mert ő a leggólerősebb és a legjobb futballistánk. Az eset után is mentünk az egálért, a végén azonban, a 90. percben egy kontrát kihasznált a riválisunk, s 4–2-re módosította az állást. Ekkor már az U16-os játékosaink voltak pályán, hiszen az utolsó 20 percben már ők kaptak lehetőséget és a próbázók, a fiatalok pedig nem tudták fizikálisan felvenni a harcot a Balaton-partiakkal.

Hamarosan kezdődik a bajnokság, adódik a kérdés, hol tart jelenleg a Rákóczi?

– A támadójáték és a fiatal játékosok megerősödése ott tart, ahol terveztük – emelte ki a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Viszont a hibákat minimalizálni kell, hiszen a Szentlőrinc, vagy éppen a Nagykanizsa, mely NB II.-es kerettel rendelkezik, ki fogja használni a megingásainkat. Kicsit átalakult a játékunk, nyíltabbak vagyunk, többet vagyunk az ellenfél térfelén, viszont a kontrákat egyelőre a fiatal védelem nem tudja megállítani, hiszen nincs meg még az ehhez szükséges kellő tapasztalatuk. Ennek ellenére a mögöttünk hagyott négy hét rendben volt, a nyitányon a Szentlőrinccel csapunk össze, mely bajnokaspiráns, azaz nagyon jó meccsre számítok. De ha addig az előbbiekben nem fejlődünk, akkor gondok lehetnek.

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 2–4 (2–3)

Kaposvár, Cseri úti Sportközpont.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – A. Mazzonetto, Heil M., Pintér M., Böndi Á., Hampuk Á., Bíró D., Ekker M., Horváth B., Harsányi D., Gál M. Cserék: Mikler D. (kapus), Babinszky B., Kis-Fónai M., Szederkényi Á., Ötvös G., Szabó M., Tartnyek D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

BFC Siófok: Hutvágner G., Girsik Á., Nagy-Kolozsvári D., Lasz Sz., Tordai B., Forgács D., Nemes M., Ambach A., László D., Tóth T., Menyhárt Zs. Cserék:Winter D., Polényi G., Major G., Varjas Z., Vágó G., Dénes Cs., Szedlár, Kitl M., Nagy R., Vékony V., Schildkraut K. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerzők: Hampuk Á. 2 (mindkettőt büntetőből), illetve László D.  2, Forgács D. (büntetőből), Schildkraut K.

via sonline.hu