A tabella utolsó helyén álló Zsámbéki SK otthonában lép pályára csapatunk vasárnap 13 órakor az NB III. Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

 

Idegenben négy mérkőzés óta veretlen, így esélyesként utazik a Zsámbéki SK otthonába is csapatunk.

– A Zsámbékból is ugyanúgy felkészültünk, mint az összes többi csapatból, esélyesebbnek mondhatjuk magunkat, de ez nem jelent semmit ebben a bajnokságban – mondta Horváth Balázs, csapatunk fiatal játékosa. – Fegyelmezett és harcias jó játék kell a győzelemhez. Mindent meg fogunk tenni, hogy feljebb tudjunk lépni a tabellán. Az idegenbeli siker kulcsa talán az, hogy nagyon egyben van a csapat, védekezésben és támadásban is. Sajnálom, hogy itthon a szurkolók nem láthattak azt a teljesítményt, amit idegenben tudunk nyújtani.

Az előző fordulóban bár vezettünk, de nem tudtuk otthon tartani a három pontot a hazai évzárón.

– A Kelen ellen szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a szurkolóktól – tette hozzá Horváth Balázs. – Bosszankodtunk, hogy ez nem sikerült, de kézben tartottunk a mérkőzést, ellenfél térfelén folyt a labda, de a támadóharmadba az utolsó passzok, beadások nem voltak pontosak, ezen is szeretnénk javítani a következő mérkőzésre. Ez is ad egy plusz motivációt, hogy a hátralévő mérkőzéseket megnyerjük.

Fiatal, csak 17 éves középpályásunk az előző fordulóban egy bombagóllal járult hozzá a pontszerzéshez, de ezt megelőzően Csornán, illetve Felcsúton is kellett ahhoz a találata, hogy három ponttal távozzunk.

– Igen jó formában érzem magam – fogalmazott Horváth Balázs. – A Csorna ellen szerezett gólom nagy önbizalmat adott, szerencsére egyre többször érek oda a kapu elé. Nagyon örültem a Kelen elleni gólnak, hiszen szerettem volna hazai pályán is betalálni. Mikor átvettem a labdát, már eldöntöttem, hogy ezt elvállalom és jól is találtam el.

Horváth Balázs 2016-tól 2019-ig a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián pallérozódott, majd előbb Felcsútra, utána pedig Szombathelyre igazolt, ahol az Illés Akadémián együtt dolgozott Horváth Rudolffal, jelenlegi vezetőedzőnkkel.

– Jó döntésnek érzem, hogy a Rákóczihoz igazoltam – tette hozzá Horváth Balázs. – A Bene Akadémián eltöltött éveim alatt megszerettem Kaposvárt. Örülök, hogy itt adódott lehetőség a felnőtt futballba lépésre. Érzem, sokat fejlődök napról-napra, meccsről-meccsre, amihez a csapattársak is elengedhetetlenek, sok tanácsot kapok a rutinosabb játékosoktól és a mestertől is.