A szezon egyik legnagyobb rangadójára készül a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A zöld-fehérek az OTP Bank Liga ötödik fordulójában a szomszédvári pécsieket látják vendégül, és szeretném megszerezni a három pontot. Prukner László legénysége az első négy játéknapon kétszer is nyert, a bajnok DVSC elleni diadal után a legutóbb Kecskeméten járt sikerrel.

A két csapat legutóbbi mérkőzését Balázs Benjámin góljával nyerte meg 1-0-ra a Rákóczi. Ezzel a végeredménnyel talán most is kiegyeznének a zöld-fehérek hívei. A kaposváriak bizakodó hangulatban várják a kezdést.

– A Péccsel kapcsolatban általában jó emlékeim vannak, így visszaemlékezve, négy-öt meccs úgy kapásból beugrik, ami győzelem volt – mondta Bank István csapatkapitány. – A Pécs egy jó csapat, jól erősítettek a nyáron. Minden lehetőségük adott ott a jó munkához, de bízom benne, hogy sikerül megvernünk őket.
A pécsiek öt ponttal a 10. helyen állnak, és legutóbb 2-0-s vezetésről kaptak ki a Debrecen ellen. 
– Ez nem szabad, hogy megzavarjon minket, mert egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk – tette hozzá Hegedűs Dávid. – Ez presztizs meccs nekünk, mindenképp presztizst csinálunk mi is belőle, szeretnénk nyerni mindenképpen, a három pontot itthon szeretnénk tartani.
A Rákóczi a legutóbbi mérkőzésén 2-1-re nyert Kecskeméten, vagyis a győri találkozóval ellentétben sikerült megbecsülni a megszerzett előnyt. Az e heti  felkészülést alaposan megnehezítette az időjárás, és úgy tűnik, hogy szombaton sem lesz jobb a helyzet. A labdarúgó-szövetség illetékesei ugyanis nem engedélyezték, hogy 16 óra helyett későbbi időpontban kezdődjön az összecsapás. A találkozót amúgy egyetlen csatorna sem közvetíti, így még inkább érthetetlen az MLSZ döntése. Főleg annak ismeretében, hogy a másik három szombati mérkőzés kezdési időpontját módosították – éppen a nagy hőség miatt… 
"A Versenybizottság 2012. augusztus 25. (szombat) 16.00 órára kisorsolt Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. – PMFC Sport Kft. OTP Bank Liga NB I osztályú férfi felnőtt bajnoki mérkőzés kezdési időpontjának módosításához nem járul hozzá.
A fenti határozattal szemben az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 32 § (6) bekezdése alapján jogorvoslatnak helye nincs.
Indoklás#!# A Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. beadványában a módosítás indokaként a nagy meleget jelölte meg. Az MLSZ Versenybizottsága az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 32 §-a, a rendelkezésre álló dokumentumok és adatok alapján úgy ítéli meg, hogy a mérkőzést még ilyen extrém viszonyok között is meg lehet rendezni, ezért az időpont módosítási kérelemhez nem járul hozzá."
– A héten az edzéseket próbáltuk úgy beosztani, hogy reggel korán és késő délután dolgozzunk – árulta el Hegedűs Dávid. – Küzdünk a kánikulával, de a Pécsnek is ugyanolyan melege lesz majd, nem lehet erre fogni az eredményt… Ha negyven fokban kell játszani, akkor negyven fokban játszunk, ha mínusz húszban, mínusz húszban, az a lényeg, hogy játszhatunk bajnoki mérkőzést.

– Igen, a meleget nem nagyon szereti senki. Én úgy gondolom, hogy ugyanúgy készültünk, mint minden másik mérkőzésre a cél a három pont megszerzése hétvégén is – fogalmazott Bank Pilu.

A kaposvári együttesben Horváth Tamás még nem épült fel térdsérüléséből, Kovács Olivér viszont meggyógyult. A Rákóczi a szurkolók támogatásával szeretné megnyerni a szezon egyik legnagyobb rangadóját.