Kettős emberhátrányban szerzett pontot a Pécs elleni hazai rangadón a Rákóczi NB I-es labdarúgócsapata. Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában a vendégek szereztek vezetést Wittrédi büntetőjével, a hősiesen küzdő házigazda a 93. percben egyenlített Haruna góljával. 

A dél-dunántúli rangadó előtt a kaposváriak csapatkapitányát, Bank Istvánt köszöntötték 150. NB I-es mérkőzése alkalmából, a kezdést pedig gyászszünet előzte meg#!# a 66 éves korában elhunyt egykori kiváló Rákóczi-játékos, Nagy Lajos emlékének adóznak a megjelentek.
Az afrikai forróságban elkezdődött mérkőzés első eseményeként Okoronkwo lőtt balról, éles szögből fölé.  A 9. percben Safaric indította remek labdával Oláh Lórántot, aki ballal, 11 méterről lőtt, Dibusz védett. Láthatóan egyik csapat tagjai sem kapkodtak, igyekeztek jól beosztani az erejüket a pályán. 
A 30. percben Hegedűs 28 méteres, félmagas lövését fogta Dibusz kapus, egy perccel később Balázs B. lőtt balról, éles szögből az oldalhálóba. A 33. percben Grumic csapta be a Rákóczi középső védőit, kapura tört, és a tizenhatoson belül, Bank szorításában elesett. A játékvezető piros lapot mutatott fel Banknak, a Pécs pedig büntetőt kapott. Wittrédi állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. 0-1.
Nehéz helyzetbe került a Kaposvár, ráadásul a gól után lendületben maradt a Pécs, de a szünetig nem változott az eredmény. 
Az 51. percben Okoronkwo lőtt középről, 22 méterről, a kapu közepébe tartó labdát Hajdúch ölelte magához. Egy percre rá Zeljkovic szúrta rá a kipattanó labdát 16 méterről, Hajdúch bravúrral védett. Az 54. percben Vrucina indult meg a jobb oldalon, Wittrédi szabálytalanul állította meg, a horvát támadó viszont valószínűleg törlesztett, mert a játékvezető a pécsinek sárga, a kaposvárinak pedig piros lapot adott. 
A 65. percben Safaric 28 méteres lövése után Dibuszról kipattant a labda, érkezett Oláh, de 3 méterről kihagyta a ziccert. A 73. percben Uzoma vette célba 27 méterről a jobb felső sarkot, a labda csak centikkel kerülte el a kaput. Négy perc múlva, pécsi labdaszerzést követően, Bodnár lőtt jobbról, 16 méterről csúnyán fölé.
A pécsiek többször is eldönthették volna a mérkőzés sorsát, a kaposváriak viszont nem ismertek lehetetlent, és a pályán lévő nyolc mezőnyjátékos mindent megtett a pontszerzésért. A 93. percben két csere lépett elő főszereplővé#!# Kovács O. ívelt jobbról középre, Dibusz kapus nem tudta jól kiütni a labdát, amit végül Haruna középről, 5 méterről a léc alá bombázott. 1-1!!!
A végén még második sárga lapja miatt kiállították Zeljkovicot, az eredmény viszont már nem változott. A látottak alapján a nagyot küzdő somogyi együttes rászolgált az egy pontra. 
Kaposvári Rákóczi FC – PMFC-Matias 1-1 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. V.#!# Farkas Á.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovic – Pedro (Kovács O., 82.), Hegedűs, Safaric (Haruna, 86.), Balázs B. (Bőle, 75.) – Oláh, Vrucina. Vezetőedző#!# Prukner László
PMFC#!# Dibusz – Fodor, Causic, Krejci, Zeljkovic – Bodnár, Uzoma, Akassou, Wittrédi (Szatmári, 57.) – Okoronkwo (Harsányi, 70.), Grumic (Horváth Zs., 45.). Vezetőedző#!# Supka Attila
Gólszerzők#!# Haruna (92.), illetve Wittrédi (34., 11-esből)
Sárga lap#!# Okuka (62.), Kovács O. (90.), Haruna (93.), illetve Akassou (12.), Wittrédi (54.), Zeljkovic (89.)
Piros lap#!# Bank (33.), Vrucina (54.), illetve Zelkovic (95.)