Csapatunk a tizedik helyen végzett az NB III. Nyugati csoportjának 2021/2022-es kiírásában. Nézzük meg a szezont a számok tükrében.

 

A mögöttünk hagyott évadban együttesünk 41 tétmérkőzést vívott, hiszen az húszcsapatos Nyugati csoport mellett a MOL Magyar Kupában három alkalommal szólították pályára labdarúgóinkat. A bajnokságban 14 mérkőzést nyertek meg játékosaink, ami 36,84 százalékos mutató, míg 13 meccsen maradtak alul, ami 34,21százalék. Ezek mellett pedig 11 alkalommal játszott döntetlent a csapat, ami 28,95%. Ezzel a mutatóval csapatunk 53 pontot szerzett a bajnokságban, ahol tizedikként zárt, míg a MOL Magyar Kupától a harmadik kör után búcsúzott.

Az őszi szezonban, melyet a 12. helyen zárt együttesünk egy nagyszerű hazai, míg egy pocsék idegenbeli sorozatot mutattak fel játékosaink. Ez abban nyilvánult meg, hogy csak a nyitófordulóban, a későbbi aranyérmes Mosonmagyaróvártól kapott ki csapatunk, míg a maradék tíz hazai összecsapáson öt győzelem és ugyanennyi döntetlen volt a mérleg. Idegenben viszont nyolc meccsből hetet elveszítettünk, s csak egyet, a legutolsót, a Gárdony ellenit nyertük meg. A lőtt gólok száma is igen kevés, hiszen hatszor voltak eredményesek labdarúgóink a Kaposvár táblát elhagyva, ebből ötször Gárdonyban.

A tavaszi szezonra ez a statisztika szinte 180 fokos fordulatot vett. Egy hazai siker mellett három döntetlen és négy vereség volt a mérleg a Rákóczi Stadionban. Az egy győzelem is az utolsó fordulóban, a Gárdony ellen született. Úgy látszik, hogy a Fejér megyei együttes elleni meccs kétszer is fordulópontnak bizonyult, hiszen lezárt egy-egy hosszú sorozatot. Tavaszra viszont megtáltosodtak labdarúgóink idegenben. A tizenkét összecsapásból csak egyet, a Bicske ellenit veszítette el a gárda, míg hetet megnyert és három alkalommal szerzett egy pontot.

Csapatunk kereken ötven gólt szerzett a Nyugati csoportban. A házi gólkirályi címet Pintér Norbert zsebelte be 12 találattal, a második helyen tíz góllal Mayer Milán végzett, míg a harmadikon Bíró Dominik, aki hétszer volt eredményes.

Az elmúlt szezonban a 41 tétmérkőzésen 34 labdarúgónak szavazott bizalmat a Nagy Tamás vezette szakmai stáb. Kiemelendő, hogy a pályára lépők 56 százaléka, azaz 19 játékos nevelkedett Kaposváron. A legtöbbször Bíró Dominik és Mayer Milán lépett a játéktérre 39-39 alkalommal, tőlük csak egyel maradt le Borbély Ákos, aki csak akkor nem játszott, amikor eltiltásait töltötte. Rajtuk kívül nyolcan léptek még pályára több mint harmincszor: Harsányi Dániel 36, Kondor Kristóf 35, Pogacsics Krisztián 34, Pintér Norbert, Czuczi Péter és Gál Mátyás 33-33, Lakatos Gergő és Zólyomi Dávid pedig 32-32 alkalommal öltötte magára a zöld-fehér mezt ebben az évadban.

Ami a játékperceket illeti, kapusunk, Pogacsics Krisztián 3060 percet töltött a pályán, amivel az élen áll. Őt Borbély Ákos követi 2999 perccel, míg a harmadik helyezett ebben a rangsorban Mayer Milán 2934 perccel. Ami még kiemelkedő, hogy Harsányi Dániel 2891, Gál Mátyás 2887, Bíró Dominik 2871, Lakatos Gergő 2734, Pintér Norbert 2579, míg Czuczi Péter 2537 percet töltött a pályán a 41 tétmérkőzés során.