A Duna Aszfalt Tiszakécske ellen folytatja szereplését a Merkantil Bank Liga NB II-ben együttesünk. A vasárnap 13 óra 30 perckor kezdődő bajnokit Szilágyi Sándor vezeti majd, míg segítői Csatári Tibor és Kormányos II. Gábor lesznek.

A szintén újonc Tiszakécske otthonában szólítják majd pályára csapatunkat vasárnap. Érdekes bajnoki elé néznek a felek, hiszen az előző évadban a Tiszakécske az NB III. Közép, míg együttesünk az NB III. Nyugati csoportjában szerepelt, s jutott fel. Ráadásul mindkét együttes remek formának örvend, hiszen csapatunk tizenhárom, míg a Tiszakécske hét bajnoki óta nem talált legyőzőre.
– Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a Tiszakécske jól védekezik – mondta a soron következő ellenfélről Szakály Attila, csapatunk középpályása. – Eddig csak háromszor kaptak ki, ami azt mutatja, hogy elég masszív csapat. Ugyan a bajnokság elejét nehezen kezdték, de aztán belerázódtak a másodosztályba. Mindenképp nyerni szeretnénk ezen a mérkőzésen is.
Szakály Attila a Nyíregyháza és a Budafok ellen is csapatkapitányként vezette ki a Rákóczi a pályára.
– Rajczi Péter és Hegedűs Dávid hiányában rám a választás, aminek örültem, az pedig külön feldob, hogy mind a két mérkőzésen nyerni tudtunk – mondta labdarúgónk, aki eddig négy gólt szerzett a bajnokságban.
Együttesünk a negyedik helyről várja a folytatást, s egy győzelemmel felléphetne a dobogóra, azonban nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb, hiszen számos sérülés és egy eltiltás is nehezíti a feladatukat. A Tiszakécske ellen nem léphet pályára Zsiga Ervin, akit a Budafok ellen megnyert mérkőzés hajrájában állították ki, mert ellökte ellenfelét, mikor a labda játékon kívül volt. Így a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága két soron következő bajnokira tiltotta el csapatunk támadóját.
– Sajnos sok a sérültünk és eltiltottunk is van, de bízom a játékosaimban. Nyilván könnyebb lenne, ha mindenki rendelkezésre állna, de abból kell főznünk, ami van – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője.