A Merkantil Bank Liga NB II-ben már lényegesen megszaporodtak a gazdasági ügyek és az ezzel járó munka, így a tulajdonosi kör döntésének értelmében ez a vonal különvált a sportszakmaitól.

Együttesünk újoncként remekül teljesít az igen kiegyensúlyozott és erős másodosztályban, melyhez nagyban hozzájárul a háttérben dolgozók, a tulajdonosok, az ügyvezető, a szakmai és a gazdasági stáb munkája. Csapatunk két bajnoki szezon után vívta ki a feljutást az NB II-be, ahol megsokszorozódott a klub működtetésével járó gazdasági feladatok száma. A tulajdonosi kör ezért ügy döntött, hogy ezen feladatok ellátásával egy ügyvezetőt bíz meg, aki főállásban végzi majd a feladatát.
– Az októberi taggyűlésen lemondtam az ügyvezetői posztról, a továbbiakban, mint tulajdonos segítem a klubot – mondta Herczeg Erik, aki több mint két évig sikerrel látta el az ügyvezető feladatokat. – Azért döntöttem így, mert a másodosztályban ez a pozíció már teljes embert kíván. A klub feladatainak zökkenőmentes ellátása érdekében neveztük ki az új ügyvezetőt, F. Néber Ákost. Emellett pedig bővítettük a gazdasági osztályon dolgozók létszámát is.
– Ügyvezetőként teljes körűen intézem a Kft. működtetésével kapcsolatos feladatokat, természetesen a gazdasági ügyintézés is hatáskörömbe tartozik – mondta feladatairól F. Néber Ákos, a Kaposvári Labdarúgó Kft. új ügyvezetője.

– Milyen célokat tűzött ki maga, illetve a klub elé?
– Közgazdász ügyvezetőként csak az lehet a célom, hogy a Kft. likviditását, rentábilis működését biztosítani tudjuk. Ehhez azonban kell a tulajdonosok, szponzorok és különösen a labdarúgók támogatása, hisz ha eredményes a csapat, több a támogatás. Bár év vége felé veszem át ezt a munkakört, de a focinaptár szerint viszonylag évad elején vagyunk, s remélem, hogy eredményes szezont zárunk, így közösen.

– Mennyire nehéz működtetni egy klubot a másodosztályban?
– A másodosztályban jóval kevesebb a néző, mint az NB I-ben, ritkább a televíziós közvetítés, így jóval kisebb a reklámérték is, ennek megfelelően nehéz a szponzorok bevonása, alacsonyabb a győzelemért járó MLSZ dotáció. Ugyanakkor a kiadások, a létesítmény, a pálya fenntartása, az idegenbeli meccsek költségei nem alacsonyabbak. Szóval nehezebb, így jobban meg kell gondolni, milyen költségeken lehet faragni, s mivel lehet a bevételeket növelni.