Igazi presztízsrangadóra készül a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az NB I-es pontvadászat 26. fordulójában a pécsieket látják vendégül, és mindenképpen három ponttal szeretnének gazdagodni. A győzelem a bennmaradás szempontjából is létfontosságú lenne. 

Huszonöt forduló után az újonc Pécs 34 ponttal a nyolcadik helyen áll, a Rákóczi pedig 24 pontjával a 14. a tabellán. A kaposváriak mindenképpen szeretnék legyőzni örök riválisukat. 
 – A Pécsről tudjuk, hogy nagyon jól erősített. Masszív, egységes csapat, de azt is tudjuk, hogy nekünk mennyire kellenek a pontok, és nem lehet kérdés, hogy hazai környezetben meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. A közönség a legutóbbi mérkőzésen is nagyon sokat segített, és ezt a feladatot közösen most is meg kell oldanunk – mondta honlapunknak Sisa Tibor vezetőedző. 
A két csapat őszi mérkőzése döntetlennel zárult, a zöld-fehérek most nem elégednének meg az egy ponttal. 
 Az ősszel vezettünk 1-0-ra, és végül döntetlent sikerült csak elérni – emlékezett vissza az októberi meccsre Balázs Benjámin. – Mostanában viszont edzőváltás volt náluk, és szerintem nincsenek jó passzban. Ebből mi jól jöhetünk ki, nagyon fontos, hogy győzzünk.
Balázs Benjámin és Jánvári Gábor a hét első részét az U21-es válogatott edzőtáborában töltötte. 
 – Két napot töltöttünk el Telkiben, én úgy gondolom, hasznosan telt el ez a két nap. Edzőmeccset játszottunk a Liga-válogatott ellen, mindenki egy félidőt játszott, sajnos a 90. percben kaptunk egy büntetőt, ezzel kaptunk ki – tette hozzá a szélső. 
 Mint ismert, Zsók József nem léphet pályára, mert részleges izomszakadást szenvedett Debrecenben. A remények szerint több olyan futballista is vállalja majd a játékot, aki a múlt héten nem léphetett pályára. A Kaposvár-Pécs derbi szombaton 18 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.