Hazai pályán újabb értékes pontokkal gazdagodott a Rákóczi futballcsapata. Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a szomszédvár Pécs látogatott a somogyi megyeszékhelyre, és a kaposváriak Balázs Benjámin lövésével nyertek 1-0-ra.

A labdarúgó NB I. dél-dunántúli rangadóján az első percek ismerkedése után a házigazda harcolt ki mezőnyfölényt. A 10. percben Bebeto passza után Grumic Balázs B. elé passzolt, aki 16 méterről, laposan lőtt, a kapus védett. Hat perccel később Regedei lőtt 18 méterről fölé. A 19. percben Safaric bal oldali szöglete után Grumic fejelt 6 méterről a kapu fölé. A 26. percben az újabb somogyi sarokrúgás után Graszl fejéről, 8 méterről pattant a labda a kapu fölé. A 31. percben Bebeto, Grumic összjáték után Grumic lőtt 4 méterről fölé. A félidő hajrájában szép kaposvári támadás végén Addo 23 méteres lövését blokkolták a pécsiek.
Balázs BenjáminJól indult a második félidő, a 48. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Horváth T. és Grumic összjátéka után Grumic passzolt jobbról középre, Dibuszról kipattant a labda, a középen érkező Balázs Benjámin pedig 8 méterről a kapuba passzolt. 1-0. 
Az 54. percben Frőhlich lőtt 12 méteről, középről a kapu fölé. Okuka jobb oldali beadása után Grumic lőtt 8 méterről a kapu jobb oldala mellé. A 63. percben Safaric szabadrúgása után Addo fejelt a kapu mellé. A 75. percben Bajzát találta el 17 méterről a kapufát… Hat percre rá Okuka jobb oldali beadása után Hegedűs fejelt 8 méterről a jobb kapufa mellé. A találkozó legvégén kis híján elszabadultak az indulatok, jókor jött a befejezést jelentő hármas sípszó.

A Rákóczi a látottak alapján megérdemelten szerezte meg a három pontot a feszült hangulatú, küzdelmes mérkőzésen, és újabb nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé. Ráadásul – végre – a többi eredmény is jól alakult a somogyiak szempontjából, így négy fordulóval a zárás előtt hat ponttal vagyunk a 15. helyen álló Vasas előtt. Jöhet a hajrá!
Kaposvári Rákóczi FC – PMFC-Matias 1-0 (0-0)
Kaposvár, 3000 néző. V.#!# Radványi
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Graszl, Jánvári – Addo (Mustapha, 89.), Horváth T. (Hegedűs, 66.) – Bebeto, Safaric, Balázs B. – Grumic (Haruna, 70.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Pécs#!# Dibusz – Simonfalvi, Causic, Lantos, Kvekveskiri – Regedei, Frőhlich, Paracki (Scepanovic, 64.), Demjén (Ato, 71.) – Andorka (Zeljkovic, 64.), Bajzát. Vezetőedző#!# Mink Olivér
Gólszerző#!# Balázs B. (48.)
Sárga lap#!# Mustapha (89.), Bebeto (94.), illetve Kvekveskiri (4.), Paracki (14.), Bajzát (55.), Scepanovic (94.)