A Magyar Kupa első főtáblás fordulójában a Bács-Kiskun megyei első osztályban érdekelt Soltvadkerti TE gárdájával mérkőzik meg csapatunk szombaton 15 órai kezdettel.

A hatodik fordulóban, azaz a főtábla első körében kapcsolódik be az első osztályban szereplő együttesünk a Magyar Kupa küzdelmeibe.
– A forgatókönyv hasonló lesz, mint az előző évi kiírásban, azaz azok a játékosok kapnak majd lehetőséget a Magyar Kupában, akik a bajnokságban kevesebb szerephez jutnak – nyilatkozta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Ez a következő mérkőzésen még nem biztos, hogy így lesz, de a hosszútávú terv ez, mivel szeretnénk mindenkit tűzben tartani, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor jön el egyes játékosok ideje. Természetesen tovább szeretnénk jutni a Soltvadkert ellen. Bízunk benne, hogy a pálya minősége nem lesz nagyon rossz, s kijön az osztálykülönbség. Tudjuk, hogy az alacsonyabb osztályban szereplő játékosok ilyenkor meg szeretnék mutatni, hogy ők is jók. Nekünk pedig azt kell megmutatnunk, hogy nem véletlenül szerepelünk az első osztályban. A vezetők részéről nincs cél kitűzve a Magyar Kupát illetően, magunk elé, pedig azt tűztük ki, hogy az előző évi sikeres szereplés után idén is szeretnénk legalább egy olyan meglepetést okozni, mint akkor az Újpest ellen.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, úgy kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik. Ha ez sem vezetne eredményre, akkor büntetőkkel döntik el a felek, hogy ki jut tovább a következő körbe.