Hiába játszott a mérkőzés több periódusában is jobban csapatunk, az utolsó percekben egy büntetőnek köszönhetően megnyerte az NB III. Nyugati csoportjának nyitófordulóját az FC Nagykanizsa.

 

Az felkészülési időszak után vasárnap este végre elérkezett a pillanat, amire sokan vártak: labdarúgóink végre tétmérkőzésen futott ki a Rákóczi Stadion gyepére. Ha már új idény, akkor mindig jönnek az új remények is, így nagy volt a fogadkozás csapatunk részéről, amely szerette volna feledtetni az előző félszezon hosszan tartó hazai sikertelenségét. Az ellenfél nem volt éppen ideális ehhez, hiszen az FC Nagykanizsa a dobogót tűzte ki maga elé ebben az idényben. Ehhez a kellő vérfrissítést is végrehajtották, igaz, ez még nem jelenti azt, hogy egyből csapattá is értek. Együttesünk sokkal dominánsabban kezdett és már a hatodik percben egy veszélyes helyről járó szabadrúgás után nagyot kellett védenie Borsi Bencének (aki korábban védett csapatunkban is) Pintér Norbert jobb sarokba tartó lövésénél. Hét perc múlva már Borsi Bence sem tudta volna megakadályozni a hazai gólt, azonban Borbély Ákos beadása után Bíró Dominik tíz méterről a kapu fölé lőtt. Újabb három perc elteltével pedig a másik kapu előtt adódott gólt érő lehetőség, azonban Ipacs Péter földöntúli bravúrral védte Kondor Kristóf (aki nyáron igazolt csapatunktól Nagykanizsára) középről, nagyjából tizennégy méterről leadott lapos löketét, majd a szerencsén is múlott, hogy nem került előnybe az ellenfél, hiszen egy szöglet után Lőrincz Bence fél méterről hibázott. Az ivószünet előtt János Norbert (aki szintén volt együttesünk labdarúgója) életerős lövése kerülte el a jobb felsőt, míg utána Kondor Kristóf fejelt fölé. Ez fél éve még azt jelentette volna, hogy csapatunk rohamoz, de már mindketten a Nagykanizsát erősítik, amely egyre veszélyesebb lehetőségeket dolgozott ki. Csapatunk egy pontrúgás után felelt a vendég lehetőségekre, azonban gólt ez sem ért, hiszen hiába érkezett jól Mayer Milán, két méterről fölé fejelt Pintér Norbert szöglete után.

A szünet után inkább a küzdelem és a férfias játék dominált, érkeztek is a sárga lapok, majd egy órányi játékot követően a cserék is, mind a két oldalon. Ezt követően lett újra élénk a meccs. Előbb János Norbert került helyzetbe egy csel után, a lövésébe azonban beleléptek védőink. Majd tűzijáték alakult ki a kapunk előtt, hárman is lőhettek, de minden kísérlet elakadt a blokkban. A kettő között pedig Pintér Norbert kerül ziccerbe, Borsi Bence azonban a helyén volt. Akárcsak a nyolcvanadik percben Mayer Milán veszélyes, középre tartó lövésénél.

A hajrában újra fölénybe került együttesünk, s Harsányi Dániel fejesénél már többen is gólt kiáltottak, de a labda csak a háló felső részét rezgette meg. Az ellentámadás után viszont jött a hidegzuhany: Szökrönyös Dániel iramodott meg a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol okosan belépett a becsúszó Gál Mátyás lába elé, ezzel büntetőt kiharcolva. A labda mögé Kondor Kristóf állt oda, aki nem hibázott egykori csapata ellen. A hátralévő percekben tizenkilencre lapot húzott vezetőedzőnk, hiszen a védőket támadókra cserélte, de nem esett újabb gól, így vereséggel kezdtük az évadot.

 

Horváth Rudolf: – Úgy gondolom egy rangadót, egy ki-ki mérkőzést játszottunk. Szerettünk volna eldönteni ezt a tipikus egygólos találkozót, erre megvoltak a lehetőségeink. Több jó periódusunk is volt, ebből kellett volna több ahhoz, hogy felénk billenjen a mérleg nyelve. A második félidő végén is mi játszottunk fölényben, nem volt benne a vendég gól a meccsben, de egy kétes szituáció után, egy tizenegyessel elvitték a három pontot. Szeretnénk fejlődni, hogy a jövőben ezeket a meccsek a mi javunkra dőljenek el. Szerdán szeretnénk javítani a Veszprém ellen.

 

Gombos Zsolt: – Egy fegyelmezett és szervezett Kaposvárt győztünk le. Fontos volt, hogy az újjáalakult csapatunk három ponttal kezdjen egy nagymúltú, jó stadionnal rendelkező klub ellen. Nehéz mérkőzés volt, nem véletlen, hogy csak a végén dőlt el. Úgy gondolom, hogy kevés csapat fog pontot szerezni Kaposváron, így még jobban örülök ennek a sikernek. A játékosok mindent megtettek ezért, így szépen alakult az idénykezdet.

 

Kaposvári Rákóczi FC–FC Nagykanizsa 0–1 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 440 néző. V.: Szommer (Illés T., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Borbély Á. (Kálmán Sz., a 86. percben), Kocsis B. (Mayer Máté, a 86. percben), Harsányi D., Böndi – Gál, Zvara (Ekker, a 66. percben) – Pintér N., Horváth B. (Heil, a 90. percben), Bíró D. – Mayer Milán. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

FC Nagykanizsa: Borsi – Szabó P., Kovalovszki, Kószás, Varga D. – Godzsajev-Telmán (Bence Sz., a 75. percben) – János N. (Béli, a 75. percben), Szilágyi A., Kondor (Szanyi, a 90. percben), Lőrincz B. (Szökörnyös D., a 65. percben) – Pleszkán (Kovács Gy., a 65. percben). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Kondor (a 86. percben – 11-esből).

Sárga lap: Mayer Milán (az 52. percben), illetve Kovalovszki (a 36. percben), Szilágyi A. (az 53. percben), Bence Sz. (a 83. percben), Kondor (a 89. percben).