Csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának nyitófordulójában az FC Nagykanizsa csapatát fogadja. A vasárnap 19 órakor kezdődő bajnoki mérkőzést Szommer Attila vezeti majd, míg segítői Illés Tamás és Szalai Dávid lesznek.

 

Nem könnyű csapatunk sorsolása, hiszen a nyitófordulóban rögtön egy olyan együttes érkezik a somogyi megyeszékhelyre, amely a dobogót tűzte ki célul. Az FC Nagykanizsa ennek megfelelően alakította keretét, s az edzőmérkőzéseken is rendre sok gólt szereztek Gombos Zsolt tanítványai. Az előkészületi találkozókból azonban legtöbbször nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mint ahogy abból sem, hogy az előző szezonban oda-vissza vertük a Nagykanizsát. Arra viszont lehet alapozni, hogy labdarúgóink rengeteget dolgoztak a mögöttünk hagyott hetekben, s ennek a munkának be kell valamikor érnie.

– Egy labdarúgó azért dolgozik, küzd a felkészülés során, hogy a bajnoki mérkőzésekre ráfordulva minden rendben legyen – fogalmazott Zvara Dávid, csapatunk középpályása. – Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó alapozáson vagyunk túl, mely során fizikálisan és mentálisan is lépett előre a keret. Fiatal csapatunk van egy fiatal ambiciózus edzővel, úgy vélem, ez egy nagyszerű párosítás. Abszolút bizakodó vagyok és várom már a rajtot.

Középpályásunk előző év októberében egy súlyos térdsérülést szenvedett a MOL Fehérvár II. elleni bajnokin, de ez már a múlté, és ezt a felkészülési meccsek során is igazolta.

– Személy szerint is egy jó felkészülésen vagyok túl, napról-napra sikerült erőnlétben és futballban is közelebb kerülni a régi önmagamhoz, de szerintem még meccsről-meccsre javulni fogok – tette hozzá Zvara Dávid. Sajnos az utolsó héten egy betegség hátráltatott, de már jó erőben várom az első mérkőzést.

Labdarúgóink hazai pályán kezdik a hosszú, a 38 fordulós bajnokságot. A nyitófordulóban rögtön egy remek erőfelmérő vár a csapatra, hiszen az FC Nagykanizsa az élmezőnybe vágyik, akárcsak a második fordulós ellenfelünk a Practical VLS Veszprém, amely a harmadik helyen zárta a legutóbbi idényt.

– Egy más Rákóczit láthat ebben a szezonban a közönség, más felfogásban fogunk majd játszani – folytatta Zvara Dávid. – A mi helyzetünkben mérkőzésről-mérkőzésre kell készülnünk, de bárki is legyen az ellenfél a győzelemre kell törekednünk. Szeretnénk nyerni az első fordulóban, azért is, mert az előző szezon második felében nem úgy sikerültek a hazai meccseink, ahogy szerettük volna. Emiatt kárpótolni akarjuk a szurkolókat és nyilván nekünk is nagy lökést adna egy siker a nyitófordulóban. Közhely, de egy jó kezdés sokáig repítheti a csapatot.