Ha nehezen is, de kétgólos sikert arattunk a Dunaújváros ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

Érdekes a sorsolás, hiszen az előző körben még az éllovas, ezúttal pedig a sereghajtó ellen léptünk pályára. A Dunaújvárosiak elleni összecsapás leginkább olyan nehéznek ígérkezett, mint az első helyen álló Iváncsa elleni, ugyanis a Fejér vármegyeieknek minden egyes pontra szükségük van ahhoz, hogy a következő idényben is a harmadik ligában szerepeljenek. Az eltiltását töltő Dobos Barna tanítványai ennek szellemében léptek pályára, míg csapatunk egy felforgatott felállásban, ugyanis sérülés és eltiltás miatt több játékosra sem számíthatott vezetőedzőnk, Székely Tibor.
A találkozót jól kezdtük, Babinszky Bence már a negyedik percben helyzetbe került, azonban a kapuig nem tudott eljutni, hiszen Eperjesi Gábor lerántotta támadónkat, így gyorsan megfogyatkoztak a dunaújvárosiak. Emberhátrányba kerülve a sereghajó még szorosabb védekezésre váltott, amit a védelem mögé beívelt labdákkal próbáltunk meg feltörni, de ebből csak kisebb lehetőségeket alakítottunk ki, viszont végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, amely a félpályát is ritkán lépte át.
A második félidőben még egy lapáttal rátettünk, de hiába jöttek a lehetőségek, sehogy sem akart megszületni a vezető találat. Az 56. percben azonban egy kis szerencsével feltörtük az addig kiválóan záró újvárosi reteszt, hiszen Ekker Milán jobb szélről leadott lövése egy védő lábáról védhetetlenül vágódott a hálóba (1–0). A folytatásban még többet birtokoltuk a labdát és szebbnél-szebb támadásokkal igyekeztünk növelni az előnyünket. A helyzetek ellenére azonban nem tudtuk lezárni a meccset, így a kiesés ellen küzdő Dunaújváros az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve küzdött a pontszerzésért. Így akár meglepetés is lehetett volna a vége, de a 90. percben Bíró Dominik megindult a jobb szélen, több csellel beverekedte magát a tizenhatoson belülre, majd Babinszky Bence elé tálalt, aki tizennégy méterről a bal alsóba gurított (2–0), ezzel pedig lezártunk minden addig nyitott kérdést. A győzelem mellett pedig még egy pozitívum: a 2007-es születésű Szabó Milán is átesett a tűzkeresztségen, így újabb újoncot avattunk.

Székely Tibor: – Nehéz szülés volt, de mindig ezek a legszebbek. A srácok mentek előre és a nagy meleg ellenére próbálták megvalósítani azt, amit a találkozó előtt megbeszéltünk. A legnagyobb pozitívum a győzelem, illetve az, hogy Szabó Milán is lehetőséget kapott, hiszen a jó játékkal adósak maradtunk. Ebből is látszik, van még hova fejlődnünk, ugyanis nem ismertük fel a számunkra eddig ismeretlen játékhelyzetet, azt, amikor az ellenfél emberhátrányban visszaáll a saját tizenhatosára.

Borsányi István: – Tudtuk, hogy a Kaposvár egy jó csapat, az pedig tovább nehezítette a helyzetünket, hogy az ötödik perctől emberhátrányban játszottunk, de csapatom mindent megtett annak érdekében, hogy jó eredményt érjen el.

Kaposvári Rákóczi FC–Dunaújváros 2–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző. V.: Szommer A. (Kondákor T., Vargha T.).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (Gál M., a szünetben), Harsányi D. Kis-Fónai – Ekker, Horváth B., Mayer M. (N. Mazzonetto, az 51. percben), Szederkényi, Pusztai – Babinszky (Szabó M., a 91. percben), Hampuk (Bíró D., a 69. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Dunaújváros: Molnár L. – Puskás, Szepessy, Eperjesi, Ferenczy – Tapiska – Gál B. (Péter N., az 51. percben), Molnár M., Jakab B., Hegedűs K. (Stampfel, az 54. percben) – Bata. Edző: Borsányi István.
Gólszerzők: Ekker (az 56. percben), Babinszky (a 90. percben).
Kiállítva: Eperjesi (az 5. percben).
Sárga lap: N. Mazzonetto (a 87. percben).