A Magyar Labdarúgó Szövetség online tartotta meg a MOL Magyar Kupa első fordulójának sorsolását. Csapatunk a szinté NB III.-as Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonába utazik.

 

A MOL Magyar Kupa új sorozatának kiírásában némileg változik a lebonyolítás rendje az előző évihez képest. A küzdelmeket 160 csapat kezdi meg, a tizenkét NB I.-es és húsz NB II.-es klub mellett az összes olyan NB III.-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban. A három legmagasabb osztály 81 csapata mellett a megyei osztályokból 79 együttes vesz részt a sorozatban. A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt. Együttesünk ennek értelmében már az első körben bekapcsolódik a küzdelemsorozatba. Az első, illetve a második forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be és az így kialakított csoportokban sorsolta össze egymással a csapatokat, kiemelés nélkül.

Csapatunk ezek, illetve a sorsolás alapján a Fejér megyei Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vendége lesz, amely ugyancsak az NB III. Nyugati csoportjában szerepel. A mérkőzést augusztus hetedikén, szombaton 16.30 órakor rendezik a Velencei-tó partján lévő településen.

A továbbjutás a tavalyi kiíráshoz hasonlóan minden fordulóban egy mérkőzésen dől el, a szezon két legjobb csapata 2022 tavaszán az ország legnagyobb stadionjában, a Puskás Arénában méri össze erejét. A sorozat első fordulóját augusztus hetedikén és nyolcadikán rendezik.