A ferencvárosi Marek Heinz után ismét egy légiós, a Videoton támadója, Andre Alves lett a Hónap Játékosa a 16 NB I-es öltöző szavazatai alapján. A pepsifoci.hu és a Sport TV közös kezdeményezésének szeptember győztese nagy csatában előzte meg Oláh Lórántot, a hónapot egyébként is csatáruralom jellemezte. Így szavaztak az öltözők!

Marek Heinz augusztusi sikere után ismét egy légiós végzett az élen a pepsifoci.hu és a Sport TV közös Hónap Játékosa-választásán. A 16 NB I-es öltöző ezúttal a szeptemberi eseményeket vesézte ki, az aranyéremért pedig hihetetlenül nagy verseny dúlt. Végül Andre Alves, a Videoton góllövőlistát vezető támadója gyűjtötte a legtöbb pontot, a második pozícióba a kaposvári Oláh Lóránt futott be.

A Siófok sokakat meglepő szeptemberi szárnyalása több Balaton-parti futballistát is a legjobbak közé repített, Sowunmi Thomas egészen a harmadik helyig vitte. Az élmezőnyt a Vasas ellen triplázó Fradi-légiós, Andre Schembri teszi teljessé. Például a „szócsövek” között debütáló, a Vasasnál csapatkapitánnyá avanzsáló Ferenczi István is nyomott néhány pontot korábbi játékostársának.

Összesen 28 futballista kapott voksot, az első ötben kizárólag támadókat találunk, az első kilencben pedig mindössze két légióst – igaz, az egyik ugye az aktuális bajnok. A győztesnek járó jutalmat a Symbol Budapest és az 576KByte ajánlotta fel.

A szavazás végeredménye#!#

1. Andre Alves (Videoton) 46 pont
2. Oláh Lóránt (Kaposvár) 41
3. Sowunmi Thomas (Siófok) 31
4. Andre Schembri (Ferencváros) 26
5. Montvai Tibor (Paks) 12
6. Molnár Péter (Siófok) 9
7. Sándor György (Videoton) 7
8-9. Tisza Tibor (Újpest) és Simon Krisztián (Újpest) 6-6
10-11. Bartha László (Paks) és Dieng Cheikh Abass (Honvéd) 5-5
12-17. Homma Kazuo (Siófok), Lipták Zoltán (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Szűcs Lajos (Lombard Pápa), Bárányos Zsolt (Lombard Pápa) és Yannick Mbengono (DVSC-TEVA) 4-4
18-20. Prince Rajcomar (Zalaegerszeg), Kemenes Szabolcs (Honvéd) és Darko Pavicsevics (Zalaegerszeg) 3-3
21-25. Illés Gyula (Zalaegerszeg), Vayer Gábor (Paks), Polonkai Attila (Videoton), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa) és Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA) 2-2
26-28. Heffler Norbert (Lombard Pápa), Nicolas Ceolin (Győri ETO) és Adamo Coulibaly (DVSC-TEVA) 1-1.