Pénteken újabb előkészületi mérkőzést játszott csapatunk, szombaton pedig – Lendva érintésével – Horvátországba utazik a társaság, hogy megkezdje az edzőtábort. Artner Tamás vezetőedzőt először a Gyirmót elleni találkozóról kérdeztük.

– Rövid telt el a pécsi meccs óta, de megtiszteltetés egy NB I-es csapat ellen játszani, ezért is vállaltuk az edzőmérkőzést – fogalmazott a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – A felállásukból kiindulva öt perc után szerkezetet kellett váltanunk, mert ellenük nem működött volna a háromvédős rendszer. Az első félidőben kaptunk egy buta tizenegyest, ezt követően végig mi uraltuk a játékot, sajnos mi kihagytuk a büntetőt. Hiányoltam a játékosoktól bátorságot és a vállalkozó szellemet. A második félidőben kicsit ellaposodott a játék, de így is megvoltak a lehetőségeink. Úgy érzem, hogy egy NB I-es csapat ellen helyt tudtunk állni. 

– Eddig négy előkészületi mérkőzést játszott a csapat, milyenek a tapasztalatok?
– Szerencsésen és jól alakult az elmúlt időszak ebben a tekintetben is. Nem csak az eltervezett edzésmunkát tudtuk elvégezni, hanem hasznos és tanulságos felkészülési találkozókat is megvívtunk. Megyei első osztályú, hozzánk hasonlóan NB III-as, NB II-es, valamint élvonalbeli együttessel is összemérhettük a tudásunkat, és reális eredmények születtek.  

– Kik kelnek útra a horvátországi edzőtáborba? 
– Húsz mezőnyjátékos és három kapus alkotja az utazó keretet. Az új szerzeményeink természetesen velünk tartanak, ugyanakkor, Achilles-ín sérülése miatt itthon dolgozik majd Nagy Krisztián, és egyelőre még nem tudjuk, hogy alakul Hadaró sorsa, aki a Gyirmót elleni mérkőzésen, egy ütközés után szenvedett fejsérülést. A futballistát kórházba vitték, ahol össze kellett varrni a fejbőrét. Ott lesz az edzőtáborban két új kapusunk, Gőcze és Slakta, valamint a fiatal Borsi Bence is.  
– Mit vár az edzőtábortól?
– A horvátországi edzőtáborban élesítjük majd a játékunkat, és begyakoroljuk a pontrúgásokat is. Főként taktikai célzattal megyünk ki, és bízom benne, hogy kész csapattal jövünk haza.


(Fotó#!# Langó Róbert)