Ezüstérmet szerzett a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata a VI. korcsoportos futsal diákolimpia miskolci országos döntőjében. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosaira épülő együttes jó játékkal jutott el a döntőig, ahol végül büntetőkkel maradt alul a házigazdákkal szemben.

A főként az U19-es csapatunkból álló fiatalok a csoportkörben előbb kikaptak a gyulaiaktól, a folytatásban viszont már nem hibáztak#!# remek teljesítményt nyújtva verték meg a budapesti Kölcsey, majd a Gyöngyös és a Salgótarján együttesét. A negyeddöntőben a fiúk a székesfehérváriakat múlták felül 3-1-re, az elődöntőben pedig a Veszprém ellen nyertek büntetőkkel. A házigazda Miskolc elleni döntőben a Gyakorló az első félidő után már 2-0-ra vezetett Herzsenyák két találatával, a térfél csere után aztán egyenlítettek a borsodiak, és büntetőkkel végül a győzelmet és vele a diákolimpiai bajnoki címet is elkönyvelhették.

– A látottak alapján úgy éreztem, mi vagyunk a mezőny legjobb csapata, de a döntőben sajnos nem voltak egyenlőek a feltételek – mondta a csapat testnevelő-edzője, Richter Sándor. – Ettől függetlenül dicséret illeti a fiúkat, le a kalappal előttük.
 

Az ezüstérmes csapat. Állnak#!# Herzsenyák Áron, Tratnyek Dániel, Kulcsár Kristóf, Rácz Ervin, Bíró Dominik, Guggolnak#!# Bonnyai Márk, Horváth Ferenc, Kovács Róbert, Vers Bence, Illés Andrejev.