A hétközi kupabúcsú után, szombaton már az Ajka ellen kellett helyt állni csapatunknak a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában. Helyenként jó játékkal, simán tartottuk itthon a három pontot, és a harmadik helyre léptünk előre a tabellán. 

Mindkét csapat egy kecsegtető helyzettel kezdte a mérkőzést, azonban Kovács Olivér szabadrúgásából, valamint Mihalecz ötösről leadott lövéséből sem alakult ki igazi veszély. Nem úgy, mint a 15. percben, amikor Nagy Krisztián remekül ugratta ki Rajczit, aki szép mozdulattal lőtt a hosszú sarokba (1-0). A gól után is inkább a mieink kezdeményeztek, amelynek a 31. percben meg is lett az eredménye. Luka Dominic fél percen belül kétszer is kicselezte Mogyorósit, aki a második után elkaszálta őt a 16-oson belül.  A 11-est Rajczi a kapu bal ooldalába gurította (2-0). 
A második félidő rögtön egy Rákóczi góllal kezdődött, Zsdrál találatát legalábbis elsőre megadta a játékvezető. Aztán a vendégek heves reklamálását és partjelzője jelzését követően kezezés miatt érvénytelenítette azt. A mérkőzés legnagyobb ajkai helyzetére a 67. percig kellett várni. Akkor egy szögletet követően Sowunmi fejese a felső kapufán gurult végig. A hátralévő idő főként a cserékről és egy-két szabálytalanságról szólt, de komolyabb helyzetet már nem láthattak a nézők. A Rákóczi megérdemelten tartotta itthon a három pontot, és a többi eredménynek is köszönhetően feljött a tabellán a harmadik helyre. Folytatás egy hét múlva a Siófok elleni hazai rangadón.
Kaposvári Rákóczi FC – FC Ajka 2-0 (2-0)
Kaposvár, 1000 néző. V#!# Molnár A.
Rákóczi FC#!# Rusák – Kiss M., Kovács O., Vermes, Földes – Kovács T. – Karacs, Zsdrál (Király 81.), Nagy K. (Albert 61.) , Dominic – Rajczi. Vezetőedző#!# Márton Gábor
FC Ajka#!#  Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó – Varga G., Lattenstein (Csordás 76.), Weitner – Mihalecz (Mihalecz 60.), Sowunmi, Szabó Zs. Vezetőedző#!# Klement István
Gólszerző#!# Rajczi (15.,31., 11-esből) 
Sárga lap#!# Zsdrál (47.), Földes (69.), Kovács T. (80.), Rajczi (81.) illetve Mogyorósi (31.), Major (65.), Weitner (69.)