Hazai bajnoki mérkőzés vár labdarúgóinkra az NB II-es pontvadászat 7. fordulójában. A tabella hatodik helyén álló csapatunk szombaton 18 órakor fogadják a korábbi magyar válogatott Sowunmi Thomast, valamint az exkaposvári Zámbó Bencét is a soraiban tudó ajkai csapatot. 

A Rákóczi eddigi három hazai mérkőzéséből hét pontot szerzett az NB II-es bajnokságban. A Rákóczi-stadionban legutóbb rendkívül harcos és szervezett futballal a Vasast verték a fiúk. A csapatnak mozgalmas ez a hete, szerdán Gyirmóton Magyar Kupa-mérkőzést játszott, szombaton pedig következik az Ajka elleni bajnoki.
– Elég sok meccs van. Hétközben is Magyar Kupa, Ligakupa, és nem vagyunk túl sokan a keretben, ezért próbálunk pihentetni is játékosokat. Sajnos most kiestünk a Magyar Kupából, de ott is megtettünk mindent azért, hogy továbbjussunk. Felkészültnek érzem az egyesületet arra, hogy megnyerjük szombaton a meccset. Természetesen azzal indulunk neki, hogy a három pontot begyűjtsük. Az előző fordulóban két pontot elhullajtottunk Balmazújvárosban, úgyhogy mindenképpen győzelemmel indulunk neki a találkozónak – mondta csapatunk játékosa, Házi Bence. 
A csapat 19 esztendős középpályása, Nagy Krisztián a legutóbbi öt fordulóban kezdőként lépett pályára. Jó meglátásaira, passzaira az Ajka elleni mérkőzésen is szükség lehet.  
– Fiatal vagyok, nekem nem az az első, hogy irányítsam a csapatot, hanem, hogy bekerüljek egyáltalán a keretbe. Nagyon örülök, hogy az edző bízik bennem és megpróbálok megtenni mindent annak érdekében, hogy a csapat sikerrel vegye a további fordulókat – fogalmazott a futballista. 
A tabella 13. helyén álló ajkai csapat győzelemel kezdte a bajnokságot a Sopron ellen, azóta viszont nem sikerült nyernie. A Mezőkövesdtől, a Gyirmóttól és a Vasastól kikapott, a legutóbbi fordulóban pedig a Siófokkal döntetlent játszott.    
Márton Gábor vezetőedző dolgát nehezíti, hogy a Balmazújvárosban részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Hadaró Valentinra nem számíthat a mérkőzésen. 
A tabella hatodik helyén álló Rákóczi szombaton 18 órakor fogadja a korábbi magyar válogatott Sowunmi Thomast, valamint az ex-kaposvári Zámbó Bencét is a soraiban tudó ajkai csapatot.

Az egyes pénztárban szombaton 14 órától lehet elővételben jegyet vásárolni.