Mayer Milán hosszabbításban értékesített büntetőjével nyertünk a Mohácsi TE 1888 ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 28. fordulójában.

A bent maradásért harcoló Mohács otthonában léptünk pályára, ahol szerettük volna folytatni veretlenségi sorozatunkat, főként annak tudatában, hogy kikapott az előttünk álló Dunaföldvár, így egy győzelemmel előrébb léphettünk volna a tabellán. A találkozó jó iramban kezdődött, próbáltuk kis passzokkal birtokolnia a labdát, s ezzel veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt. Az első igazán nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, Horog Ádám megpattanó lövésénél kellett bravúrt bemutatnia Mikler Dánielnek, majd a szöglet után újra a mohácsiak támadója veszélyeztetett, de fejese centikkel elkerülte a kaput. A következő lehetőségnél viszont betaláltak a mohácsiak, de számukra igen peches módon, hiszen a felszabadítani igyekvő Encz Marcell Babinszky Bencét és kapusát megelőzve a saját kapujába passzolt (0–1). A gól egy kissé megfogta a hazaiakat, de nem tudtuk megduplázni a vezetésünket, ugyanis Gál Mátyás fejesét bravúrral kiütötte a bal felsőből Somogyi kapus. A szél támogatását élvező hazaiak a félidő derekán egyenlítettek, miután Loch Péter oldalszabadrúgását követően Racskó Roland fejelt nagy erővel a bal felsőbe (1–1). A folytatásban újabb súlyos veszteség érte csapatunkat, ami a sérüléseket illeti: Hampuk Ádámot a szünet előtt pár perccel, egy ütközést követően hordágyon kellett levinni a pályáról.
A második játékrész elején Bíró Dominik lövéseivel jeleztük, hogy igényt tartunk mind a három pontra. Uraltuk a mérkőzést, próbáltuk végig az ellenfél tartani a labdát, s ebből helyzeteket teremteni, de hiába játszottunk jól, az utolsó passzok nem akartak sikerülni.
Az utolsó percekben így mind a két csapat a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést. Előbb a hazaiak álltak közelebb a sikerhez, ugyanis Racskó Roland egy kavarodás után a felső kapufára pörgetett, majd mi, de Mayer Milán szabadrúgása után bravúrral tartotta meccsben csapatát Somogyi Máté. A ráadás perceiben viszont kifizetődött minden, amit ebbe a meccsbe beletettünk: Horváth Balázs buktatásáért büntetőhöz jutottak, melyet Mayer Milán biztos lábbal értékesített (1–2), ezzel pedig bezsebelte a pontokat.

Székely Tibor: – A srácok végig hittek a győzelemben, amiért az utolsó pillanatig mentek előre, ez pedig felemeli a siker értékét. Nehéz Mohácsról három ponttal távozni, az Iváncsa is kikapott itt. Ez a győzelem a csapat erejét mutatja, a játékosok hitét, erejét és lelkesedését, hiszen nem volt könnyű Mohácson futballozni. Kiemelném a cseréinket is, hiszen remekül szálltak be a mérkőzésbe és sokat tettek a pontszerzésért.
Péter József: – Egy jó képességű, jó futballt játszó Kaposvár ellen léptünk pályára. Fájó a vereség, hiszen megvolt a lehetőségünk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk, főként úgy, hogy a kaposvári gólokért többet tettünk, mint az ellenfél. Az utolsó húsz percben mindkét csapat előtt megvolt a lehetőség arra, hogy eldöntse a mérkőzést, de elkövettünk egy hibát, amiből tizenegyeshez jutott a Kaposvár.

Mohácsi TE 1888–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)
Mohács, Újvárosi Stadion, 200 néző. V.: Németh G. (Kulcsár D., Halmai K.).
Mohácsi TE 1888: Somogyi – Loch, Encz, Racskó, Vég B. – Kiss I. (Izsák, a 63. percben), Dér – Szabó D. (Károly B., a 69. percben), Bohata, Horog (Spannenberger, a 69. percben) – Csernik (Aszalós, a 81. percben). Vezetőedző: Péter József.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Gál M., Harsányi D., Kiss-Fónai – Ekker (Mayer, a ), Horváth B., Pintér M. (N. Mazzonetto, a 68. percben), Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Hampuk (Bíró D., a 45+2. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Racskó (a 25. percben), illetve Encz (a 15. percben – öngól), Mayer (a 92. percben – 11-esből).
Kiállítva: Spannenberger (a 90. percben).
Sárga lap: Szabó D. (a 45+1. percben), Racskó (a 63. percben), Aszalós (a 81. percben), illetve Ekker (a 29. percben).