A Budapest Honvéd ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szólították pályára csapatunkat az OTP Bank Liga tizedik játéknapján. Csapatunk az első játékrészben kétgólos hátrányba került, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát a Honvéd.

 

A mérkőzés első perceiben a kispestiek akarata érvényesült, de csapatunk remekül védekezett, azonban az első negyed óra végén Hegedűs Dávid szabálytalankodott a tizenhatoson belülre betörő Gazdag Dániellel szemben, amiért büntetőt lőhetett a Honvéd. A labda mögé Davide Lanzafame állt oda, s ezúttal nem hibázta el a tizenegyest, mint a ZTE ellen, az előző fordulóban. Csapatunk nem rogyott össze a gól után, egyre bátrabban ment előre, s jöttek is a helyzetek. Csiki Norbert és Ádám Martin is célba vette Tomas Tujvel kapuját, de a hálóőrnek ezek nem okoztak nagy gondot, majd egy kezezésért járó, jogos tizenegyest nem kapott meg csapatunk. A szünet előtt sajnos tovább nőtt a kispestiek előnye, miután Amadou Mutari talált a kapuba egy cselsorozat után. A folytatásban egy sérülés is nehezítette csapatunk helyzetét, hiszen Pogacsics Krisztián nem tudta folytatni a játékot. A megsérült kapusunkat sportszerűen megtapsolta a kispesti tábor.

A második játékrészre már Hegedűs Dávid sem tudott kijönni sérülés miatt, így Ur László lépett pályára csapatkapitányunk helyett. Ez a félidő is Honvéd lehetőségekkel indult, de együttesünk is közel állt a gólhoz, miután Vachtler Csaba beadására érkezett jó ütemben Csiki Norbert, aki közelről tévesztett célt. A hajrában több nagy gólszerzési lehetőség is adódott a budapestiek előtt, de vagy Slakta Balázs, vagy a kapufa hárítani tudott.

A mérkőzésnek több olyan periódusa is volt, mikor gólt szerezhetett volna együttesünk, de ez sajnos ezen az estén nem jött össze az ezúttal is csak magyar labdarúgókkal pályára lépő csapatunk számára.

 

Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (2–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2543 néző. V.: Erdős (Berettyán, Víg-Tarsonyi).
Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma (Kovács N., 87. p.), Nagy G. (Bánó-Szabó, 69. p.), Vadócz (Kesztyűs B., 76. p.), Gazdag, Aliji – Moutari, Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Slakta, 37. p.) – Vachtler, Hegedűs D. (Ur, a szünetben), Nagy T., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. – Nagy R. (Bíró D., 71. p.), Balázs Zs., Csiki – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Lanzafame (16. p. – 11-esből), Moutari (34. p.).
Sárga lap: Csiki (35. p.), Fodor M. (42. p.), Nagy T. (49. p.), Szakály A. (56. p.), Ádám M. (61. p.).