Bár somogyi szempontból sokáig jól alakultak a dolgok, végül nem született meglepetés Székesfehérváron#!# a Videoton 2-0-ra nyert a Rákóczi ellen a labdarúgó NB I. tavaszi első fordulójában. A kaposváriak vezetőedzője szerint az első félidő alapján akár még a döntetlen is benne volt a játékban, a lefújás után viszont az okozhat fejtörést, hogy a jövő héten ki lesz a balhátvéd a csapatban…

– Tudtuk, hogy ez nehéz kilencven perc lesz, és az első félidőben nem is volt könnyű dolgunk a Kaposvár ellen. A szünet után sikerült változtatni a taktikában, ami meghozta a várt eredményt. A gól után a már a mi akaratunk érvényesült, és végül megszereztük a fontos győzelmet – összegzett a Videoton portugál vezetőedzője, Paulo Sousa. 
– Egy bajnokcsapat otthonában ennél jobban nem biztos, hogy lehet játszani – kezdte értékelését a Rákóczi trénere, Sisa Tibor. – Védekezésben és támadásban is sok volt a pozitívum ma délután, a becsúszott hibát azonban azonnal büntette a jó képességű ellenfél. Talán még a döntetlen is benne volt a játékban#!# az első félidőben talán jobban játszottunk, mint a házigazda, és ha a szünet után bemegy a ziccer, máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés.  A találkozó végén kockáztattunk, és kaptunk még egy gólt. Úgy gondolom, a Videoton ellen ajándék minden pont, az ősszel sikerült a bravúr, most nem. A jövő hétre meg kell találni a szélső védőnket, ugyanis egy balhátvéd van a keretünkben, Jánvári, akit ma kiállítottak. 
A Rákóczi jövő héten kétszer is összecsap a Pápa együttesével. Először szerdán 16 órakor Ligakupa-negyeddöntő visszavágót játsszuk le Pápán. Szombaton pedig ugyancsak 16 órakor a nagyon fontos hazai bajnoki találkozó következik a Veszprém megyeiek ellen.