Az Aqvital FC Csákvár vendégeként szólítják majd pályára labdarúgóinkat a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. A vasárnap 14 órakor kezdődő összecsapást a hazaiak a 19., csapatunk pedig a 15. helyről várja.

 

A hideg idő miatt nem számíthat könnyű mérkőzésre egyik fél sem, hiszen a mínuszok miatt rettentő kemény talaj fogadhatja a csapatokat. Ráadásul a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpontban szerdán is tétmeccset rendeztek, s kérdés, hogy ezek után mennyire sikerült helyre állítani a gyepszőnyeget a Fejér megyeieknek.

– Azt gondolom, hogy a futballtársadalom nem igazán tud készülni erre az időjárásra, hiszen az elmúlt években nem kezdődött ilyen korán a bajnokság – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Míg a jobb stadionokban fűthetők a centerpályák, de az edzőpályák már nem, s azzal senki sem foglalkozik, hogy a csapatok hol edzenek. Az egyértelmű, hogy műfüvön nem lehet készülni egy füves bajnokira, s a jelenlegi időjárás miatt a pályák alkalmatlanok a futballra. A szerdai kupaforduló után a csákvári pályával sokat nem tudtak kezdeni, így biztos, hogy göröngyös és fagyos lesz, s a játékvezetőnek kell majd dönteni, hogy lesz-e egyáltalán mérkőzés.

Együttesünk nem várja jó formában a Csákvár elleni bajnokit, hiszen a legutóbbi fordulóban a 93. percben esett góllal veszített két pontot a Békéscsaba ellen, majd kikapott az NB III.-as Tállyától a MOL Magyar Kupában.

– Próbáljuk kizárni a szerdán történteket, hiszen, ha folyton azon bánkódunk, akkor nem tudunk továbblépni – fogalmazott vezetőedzőnk. – Előre tekintünk és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a csapatot kihozzuk ebből a rossz állapotból. Azt még nem lehet megmondani, hogy ez vasárnapra sikerül-e, de próbáljuk félretenni ezt a kisiklást. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a bajnokság most a legfontosabb. A Magyar Kupát úgysem egy másodosztályú csapat fogja megnyerni, de ettől függetlenül bánt a kiesés, hiszen teljesen reális esélyünk volt a továbbjutásra.

A vasárnapi bajnokin mind a két fél számára fontos lenne a győzelem, amit a fegyelmezett védekezés alapozhat meg csapatunk számára.

– A Csákvár az elmúlt időszakban sokgólos meccseket játszott, nekünk pedig a védekezés az egyik erényünk, így próbálunk kontrákkal operálni – tette hozzá Várhidi Péter.