U21-es válogatottunk szeptember 1-jén, csütörtökön kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban. A mieink első mérkőzésüket idegenben játsszák az ír válogatott ellen, majd öt nappal később, szeptember 6-án az olasz válogatottat fogadjuk a székesfehérvári Sóstói Stadionban. Róth Antal szövetségi edző kijelölte a két mérkőzésre készülő keretet, amelyből sérülés miatt több alapember is kimaradt. Ott van a legjobbak között viszont Balázs Benjámin, a Rákóczi szélsője.

Balajti Ádám lábközépcsont-törés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, Litauszki Róbert keresztszalag-szakadás miatt marad ki, Simon Ádám a Wales elleni felkészülési összecsapáson dőlt ki a sorból, Simon András pedig még nincs százszázalékos felkészültségi állapotban bokasérülését követően, ezért ő az első meccsen még nem szerepelhet. Az utolsó pillanatban Fiola Attila is kikerült a keretből, neki combsérülése miatt az orvosok két hét pihenőt írtak elő.

– Természetesen az Írország és Olaszország elleni keret hirdetésekor is figyelembe kellett vennem a sérültek helyzetét, valamint úgy döntöttem, hogy a lábadozó Simon András játékára most nem számítunk. A hazai felkészülési meccseken már láttam Gyurcsó Ádámot, aki jó formában futballozik az NB I-ben, és a saját posztján nyerte meg a kerettagságért folytatott harcot – nyilatkozta a keretről Róth Antal.

 
Európa-bajnoki selejtező csoportunkban egy mérkőzést már lejátszottak, ezen Törökország fölényesen, 6-1-re legyőzte Liechtensteint.
 
 
A magyar U21-es keret#!#
 
Kapusok#!#
Gulácsi Péter (Hull City)
Megyeri Balázs (Olympiakos FC)
 
Védők#!#
Szokol Zsolt (Újpest FC)
Kádár Tamás (Newcastle United FC)
Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)
Fodor Ferenc (Kozármisleny)
Szeleczki Alex (Szolnoki MÁV)
Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)
 
Középpályások#!#                                
Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi FC)
Kiss Máté (Győri ETO)
Bódi Ádám (DVSC-TEVA)
Egerszegi Tamás (Újpest FC)
Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank)
Gosztonyi András (Videoton FC)
Hidi Patrik (Budapest Honvéd)
Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE)
Bertus Lajos (Kecskeméti TE)       
 
Támadók#!#
Futács Márkó (Werder Bremen)
Lázár Bence (Újpest FC)    
Tischler Patrik (MTK Budapest)