A magyar U21-es válogatott a szünetben még 2-1-re vezetett Splitben a horvát válogatott elleni felkészülési mérkőzésen, ám a találkozó hajrájában két gólt is szerző házigazdák végül 3-2-re nyertek. A magyar csapat második gólját Balázs Benjámin szerezte.

A Gulácsi Péter (Megyeri Balázs, a szünetben) – Szokol Zsolt (Kálnoki-Kis Dávid, a 91. percben), Litauszki Róbert, Fiola Attila, Devecseri Szilárd – Kiss Máté (Hidi Patrik, a 64. percben), Simon Ádám (Takács Péter, a 86. percben) – Balázs Benjámin, Gosztonyi András (Simon András, a 89. percben), Simon Krisztián (Lázár Bence, a 62. percben) – Eppel Márton (Katona Máté, a 82. percben) összeállításban játszó magyar válogatott zártan, taktikusan kezdett, ugyanakkor a gyors támadások vezetéséről sem mondott le.
 
A 14. percben Gosztonyi András szabadrúgása jelentette az első komoly magyar helyzetet, a Videoton középpályása 30 méterről ívelt kevéssel a kapu mellé. A 21. percben a letámadó magyar válogatott megszerezte a vezetést#!# egy labdaszerzés után Simon Ádám passzolt Simon Krisztiánhoz, aki 16 méterről kapásból kapura lőtt, a labda a védőkről Gosztonyi András elé perdült, aki 5 méterről passzolt a hálóba (0-1).
Bár a hazai csapat nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, sokáig csak szögletrúgásokig jutott. Sőt, a 28. percben kis híján a második magyar találat is megszületett, Balázs Benjámin nagyszerű átadása után Eppel Márton 15 méteres lövése csak centiméterekkel kerülte el a horvát kaput. A 38. percben már pontos volt a befejezés#!# Gosztonyi András nagyszerű egyéni akciója után adta be a labdát a bal oldalról, a másik szélről Balázs Benjámin érkezett, és 6 méterről a léc alá bombázott (0-2). Nem sokáig őriztük a kétgólos előnyt, a 40. percben egy szabadrúgás után a kétméteres Mateo Pavlovic fejelte a labdát a kapu jobb oldalába (1-2).
 
Szünetben a horvát válogatott számos cserét hajtott végre, a változtatások érezhetően erősítést jelentettek a hazaiaknak, és a mérkőzés ezen szakaszában a szél sem a mieinket támogatta. Az 51. percben egy felívelés után Dino Skvorc fejese után a keresztlécen pattant a labda. A mieink remekül tartották a kedvező eredményt, ám a horvát válogatott egyre többet birtokolta a labdát, és a 80. percben egy ritkán látható nagy góllal egyenlített#!# Filip Skvorc 24 méterről pontosan a bal felső sarokba vágta a labdát (2-2). A 90. percben, Devecseri Szilárd belépője után, egy vitatható tizenegyeshez jutott a hazai csapat, a büntetőt Andrej Kramaric magabiztosan értékesítette, kialakítva a 3-2-es végeredményt.
 
– Az első félidőben azt a játékunkat tudtuk játszani, amelyre majd a tétmérkőzéseken is szükség lesz. Szervezetten és jól futballoztunk, a második félidőben azonban ezt már nem tudtuk megismételni. A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna – mondta a mérkőzés után Róth Antal szövetségi edző.