Hatalmas sárban és nagy csatában maradt alul csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának idei utolsó játéknapján az FC Nagykanizsa otthonában.

 

Az FC Nagykanizsa otthonában zárta az évet csapatunk, amely szeretett volna jó eredménnyel búcsúzni a már biztos harmadik helyen telelő zalaiak otthonában. A sok eső miatt igen mély talaj azonban nem kedvezett a folyamatos játéknak. A helyzetek így jobbára átlövésekből alakultak ki, melyből az elsőt már a negyedik percben feljegyezhettük, amikor Szökrönyös Dániel tekerését tolta ki a bal felsőből Mikler Dániel. Ebben a játékrészben ritkán jutottunk el az ellenfél kapujáig, azonban rögtön az első lehetőségünket gólra váltottuk. A 17. percben Kálmán Szilárd szedte össze a kipattanót, sarokkal készítette le a labdát beadásra a bal szélen Pintér Norbertnek, aki egyből középre adott, ahol Harsányi Dániel öt méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0–1). A folytatásban jobbára a hazaiak próbálkoztak, de Mikler Dánielnek csak egy újabb védést kellett bemutatnia.

A második játékrészre kettőt is cserélt Gombos Zsolt, a hazaiak mestere. A húzás bevált, hiszen nem sokkal később a két csere összehozta az egyenlítést, igaz előtte egy perccel Gál Mátyás fejelt az oldalhálóba egy szöglet után. Nulla-kettő helyett azonban egy perc múlva egy-egy állt az eredményjelzőn, miután János Norbert ívelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Lőrincz Bence nyolc méterről, kapásból emelte át a labdát Mikler Dánielen (1–1). A gól csapatunkat pörgette fel, többet birtokoltuk a labdát, veszélyesebben futballoztunk, s jöttek is a helyzetek. Az első Kálmán Szilárd előtt adódott, akinek nyolc méteres, balról leadott lövését védte Borsi Bence, majd pár perc múlva újra a hazaiak kapusa lett a főszereplő, hiszen hatalmas bravúrral kitenyerelte Pintér Norbert ziccerét is. A hajrában viszont fordítani tudott a Nagykanizsa miután a 84. percben Lőrincz Bence cselezett a bal szélen, középre gurított, ahol Kondor Kristóf átvette a labdát, majd 17 méterről felnézett és a bal alsóba lőtt (2–1). A hazaiak újabb cseréje, Kovács György pedig a hosszabbítás perceiben egy kipattanó után végképp eldöntötte a három pont sorsát (3–1). Ráadásul egy kakaskodás után Mayer Milánnak azonnal felmutatta a piros lapot Szommer játékvezető, így támadónkra nem számíthatunk az első tavaszi mérkőzéseken.

 

Horváth Rudolf: – Az első félidőben korán megszereztük a vezetést és stabilan védekeztünk. A másodikban a hazaiak találata inkább nekünk tett jót, kiegyenlített lett a mérkőzés, sőt Pintér Norbert lábában volt az újabb gólunk. Úgy éreztük, hogy a kezünkben van a mérkőzés, mentünk előre a győzelemért. Sajnos a játékvezetéssel nem volt szerencsénk, az őszi első fordulóban egy hasonló szituáció után büntetőt kapott a Nagykanizsa, mi viszont most nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Amikor már döntetlenszagúvá vált a mérkőzés és a pálya sem volt alkalmas a játékra, akkor a Nagykanizsa megszerezte a vezetést és eldöntötte aa találkozót. Az viszont látszott, hogy egy jó csapat otthonában is tudunk stabilan, jól játszani, erre pedig lehet alapozni a tavaszi folytatásban. A felkészülés során szeretnénk még tovább fejlődni.

 

Gombos Zsolt: – Egy nagyon mély, sáros pályán játszottunk, így az is döntő volt, hogy ki, milyen kondicionális állapotban van. A mérkőzés végét jobban bírtuk, hiszen a hajrában két gólt is szereztünk. Bár az első félidőben hátrányba kerültünk, de többet birtokoltuk a labdát, de a kapu előtt veszélytelenek voltunk, ezért is hoztam be a félidőben két támadót. Ennek elég korán lett eredménye, egy szép akciót után Lőrincz Bence emelte a kapuba a labdát, de ekkor megint volt egy fordulópont. A padon arra vártunk, hogy a gól ad nekünk el lökést, azonban pont fordítva történt, a Rákóczi birtokolta többet a labdát és veszélyes támadásai voltak az ellenfélnek. A mérkőzés vége végül sima lett, de egy nehéz győzelem volt, aminek hatalmas értéke volt, ennyire még egy sikernek sem örültünk.

 

FC Nagykanizsa–Kaposvári Rákóczi FC 3–1 (0–1)

Nagykanizsa, Olajbányász Stadion, 160 néző. V.: Szommer A. (Mohos M., Illés T.).

FC Nagykanizsa: Borsi – Aszaló, Szanyi, Bence Sz., Varga D. – Kretz (Pleszkán, az 59. percben), Godzsajev-Telmán (Kószás, a 77. percben) – Szilágyi (Kovács Gy., a 90. percben), Kondor, Szökrönyös D. (Lőrincz B., a szünetben) – Török M. (János N., a szünetben). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Zólyomi (Heil, a 90. percben), Gál, Harsányi, Böndi – Kocsis B. (Szederkényi, a 87. percben) – Bíró D. (Mayer Máté, a 86. percben), Horváth B., Pintér N. Kálmán Sz. (Borbély Á., a 86. percben) – Mayer Milán. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Lőrincz (az 52. percben), Kondor (a 84. percben), Kovács Gy. (a 92. percben), illetve Harsányi (a 17. percben).

Kiállítva: Mayer Milán (a 93. percben).

Sárga lap: Szilágyi (a 80. percben), Szanyi (a 81. percben), illetve Böndi (a 67. percben).